Minst 3.000 mennesker deltok lørdag på nattevandringen i Bergen, ifølge BT. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Minst 3.000 mennesker, inkludert statsminister Erna Solberg, deltok lørdag på Nattevandring for FNs bærekraftmål i Bergen.

Solberg åpnet vandringen.

– I fjor fikk vi kjeft for at vi gikk for fort. Det gjelder ikke å være raskest i dag. Det gjelder å lære mest mulig på veien, sa statsministeren til de fremmøtte, ifølge Bergens Tidende.

annonse

Nattevandrerne passerte 17 stasjoner på vei opp mot Skansen og ned til Vågsallmenningen. Hver stasjon hadde en boks med bærekraftmålene nedskrevet.

– Jeg kan dem, men jeg må tenke litt, svarer Solberg på spørsmål fra BT om hun kan alle målene på rams.

– Jeg har av og til litt problemer med å huske dem på norsk, fordi jeg snakker så ofte om dem internasjonalt, tilføyer statsministeren.

annonse

På spørsmål om hva hun mener om at Norge er en del av problemet grunnet olje, svarer Solberg at Norge må satse renere.

– Jeg tenker at tilgangen på energi er ekstremt viktig for å skape utvikling fremover, og at vi må få større tilgang til ren energi. Men vi når ikke målene hvis vi bare kutter ut for eksempel gassproduksjon, uten en gradvis nedtrapping. Det er et dilemma, sier Solberg til avisa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon