Kristian Tonning Riise gir seg som leder for Unge Høyre. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
Kristian Tonning Riise snakker ut i et TV-intervju og tar selvkritikk for sin oppførsel som Unge Høyre-leder. En rekke varselsaker førte til hans avgang.
annonse

I sitt første TV-intervju siden avgangen for to år siden, beklager nå Tonning Riise oppførselen sin, skriver TV 2.

– Du kan ikke være 25 år og ligge med noen på 16 år i en organisasjon hvor du har et fremtredende tillitsverv. Det er utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort, sier Kristian Tonning Riise i dokumentaren Vårt Lille Land.

Tonning Riise sier at han nå innser at oppførselen hans på tidligere partifester kan ha blitt oppfattet som «ubehagelig, klein og upassende».

annonse

Flere har reagert på TV 2s beskrivelse av dokumentaren. Tidligere journalist i Morgenbladet, Hanne Østli Jakobsen, har uttalt til bransjenettstedet Medier24 at hun reagerer på episodens tittel «Støtt ut i kulda», fordi det vanligvis brukes om folk som blir mobbet eller fryst ut for noe uforskyldt.

I dokumentaren kommer det fram at Tonning Riise har et behov for å nyansere noen av de anklagene som ble rettet mot ham i pressen, noe også kanalens nyhetsredaktør Karianne Solbrække har forsvart i Medier24-artikkelen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon