Det ble bråk da SIAN-leder Lars Thorsen satte fyr på Koranen i Kristiansand lørdag. Foto: Lena Andreassen / Resett (Engangsbruk)
annonse
annonse

Muslimske ledere i Agder varsler at de vil anmelde SIAN til politiet, etter at aktivister fra organisasjonen satte fyr på Koranen under en demonstrasjon lørdag.

De muslimske lederne hevder det skulle dreie seg om «hatkriminalitet», og kaller koranbrenningen «ulovlig».

– Vi har tenkt å politianmelde den hatkriminaliteten som Sian har utført. De har kommet med verbale overgrep mot muslimer og ulovlig satt fyr på Koranen, sier Akmal Ali, leder for Muslimsk Union i Agder, til Fædrelandsvennen.

annonse

De muslimske lederene var mandag i møte med politiet og politikere etter at SIAN arrangerte en demonstrasjon der to eksemplarer av Koranen ble kastet i en søppelkasse, mens et annet eksemplar ble satt fyr på av organisasjonens leder, Lars Thorsen.

Les også: SIAN klarte å sette fyr på Koranen, ble fysisk angrepet av demonstranter

Angrep Thorsen

annonse

Vanhelligelsen av Koranen skapte mye raseri blant fremmøtte muslimer. Noen klarte omsider å ta seg forbi sperringene politiet hadde satt opp, og angrep Thorsen.

Politiet hadde ikke gitt SIAN tillatelse til å brenne Koranen, og avsluttet derfor arrangementet da dette likevel ble gjennomført.

– Nå sier ungdommene til oss ledere at vi jo ikke klarte å stoppe det som skjedde, og at de har mistet tilliten til oss. Derfor ønsker vi å politianmelde SIAN og kjøre denne saken i rettssystemet. Vi ønsker en gang for alle å stoppe SIAN og andre som skaper splid og rivalisering, sa Omar Sadiq, som er leder for Muslimsk Union Ungdom Agder, under møtet mandag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon