Snø skapte kaos i Oslo i november. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

November har vært kaldere i år enn på lenge over hele landet. På et sted har man opplevd den kaldeste novembertemperaturen noensinne. 

Over store deler av landet har værmeldingene i november vært preget av snø, minusgrader, krevende kjøreforhold og glatt, farlig is. Årets november er nemlig den kaldeste novembermåned på mange år. Det rapporterer TV 2.

Også i oktober var det uvanlig kaldt i Norge i år, og man må helt tilbake til 2003 og 2009 for å finne temperaturer i nærheten. 

annonse

Les også: Klimaet – på vei mot Grand Solar Minimum

1998

For november må man enda lenger tilbake for å finne like kalde temperaturer som under denne måneden. I store deler av landet har det ikke vært så kaldt i november som det har vært i år, siden 1998. 

annonse

Ifølge StormGeo er det Nord-Norge, Trøndelag og Vestlandet fra Bergen og nordover som for tiden slår rekordene. 

Iskaldt i nord

Aller kaldest er det helt i nord. De kjøligste temperaturene har hittil blitt målt på Finnmarksvidda, der gradestokken har vært målt temperaturer helt nede rundt 35 minusgrader. I Bardufoss har man målt sin kaldeste temperatur i november siden man begynte å måle temperaturer. 

– Bardufoss opplevde 29,8 minusgrader, som er det kaldeste som er målt i området, sier vakthavende meteorolog i Storm Geo, Isak Slettebø, til TV 2. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon