- Resett - https://resett.no -

Storbritannia: Universitetenes fagforening mener man kan bestemme selv hvilken etnisitet man vil tilhøre

I stadig større kretser tas det nå for gitt at kjønn ikke er biologisk, men en sosial konstruksjon.

Derfor kan hvem som helst velge å identifisere seg som det ene eller andre, og deretter må omgivelsene tilpasse seg. Samtidig øker antall ulike kjønn man må forholde seg til. BBC har for eksempel fortalt barn at det finnes 100 ulike kjønn [1].

annonse

Innen rasespørsmålet har det vært litt mer rigid. Såkalt Black face skaper ramaskrik og rasismeanklager, og å kle seg ut som fantasifiguren Månestråle [2] medfører anklager om «kulturell appropiasjon».

– De som støtter Siv Jensens bruk av indianer-kostymet er hvite, eldre menn, skrev en indignert Ulrikke Falch i VG [3].

Les også: Full krangel på venstresiden om Trudeaus «blackface»: – Hvite menn evner ikke å ta til seg tilbakemelding [4]

annonse

Da Rachel Dolezal i 2015 ble avslørt for å utgi seg for å være mørkhudet, måtte hun etterhvert fratre sin stilling som leder for NAACP [5] i Spokane, en organisasjon som jobbet for mørkhudedes rettigheter i USA.

Og presidentkandidat Elisabeth Warren (D) ble latterliggjort og kalt Pochahontas [6] av Donald Trump, da hun påsto hun hadde indiansk bakgrunn. Uttrykket festet seg, særlig i høyrevridde medier som Fox News og Breitbart.

Warren slo først knallhardt tilbake [6], men måtte tilslutt be om unnskyldning [7] siden hun ikke hadde noe indiansk bakgrunn.

Endring på gang?

Universities and College Union UK [8] (UCU) er en fagforening for ansatte i videre og høyere utdanning i Storbritannia. De har nå tatt standpunkt i spørsmålet om rase og identitet, skriver Daily Mail [9].

UCU mener at siden alle nå kan velge kjønnsidentitet, så må alle også kunne velge sin raseidentitet.

I praksis betyr dette at hvis en hvit mann plutselig en dag krever å bli behandlet som en mørkhudet kvinne, så må omgivelsene tilpasse seg.

I en uttalelse [10] skriver UCU blant annet:

annonse

– Våre regler gjør det påkrevd for oss å få en slutt på alle former for diskriminering, fordommer og stereotyper. UCU har en lang historie med å gjøre det mulig for våre medlemmer å velge sin identitet, uansett om det handler om å være sort, funksjonshemmet, LGBT+ eller kvinne.

Ut fra denne uttalelsen virker det som at UCU også tar for gitt at man kan identifisere seg som funksjonshemmet. Mange av disse ulike identitetene medfører tilgang til en rekke lukrative stipender og andre former for «positiv diskriminering», kvoter etc. Rachel Dolezal måtte f.eks. betale tilbake penger hun hadde mottatt i støtte på grunn av sin falske raseidentitet.

Les også: Transkjønnet voldtektsmann fikk sone i kvinnefengsel, begikk nye overgrep [11]

Møter kritikk

Utspillet blir dog av enkelte latterliggjort som nok et eksempel på såkalt «woke [12]» tankegang, importert fra USA. Kathleen Stock, professor i filosofi ved Sussex University, kaller utspillet «anti-intellektuell propaganda».

UCU nevner ikke om de mener man skal ha rett til å forandre sin alder [13].

 

Tegn abonnement [14] eller støtt oss på andre måter [15] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474