Trond Giske. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

VG har gått gjennom et stort antall artikler om anklagene mot Trond Giske (Ap) og har rettet innholdet i tre av dem, opplyser redaktør Gard Steiro.

I en kronikk i VG mandag skriver Steiro at avisa har ettergått et tresifret antall artikler om Trond Giske og Arbeiderpartiet i perioden fra valget i 2017 til våren 2019.

– Vi har dobbeltsjekket skriftlig dokumentasjon, kontaktet enkelte kilder på nytt og lyttet til Giskes innvendinger. Journalistikk kalles historiens kladdebok. Store sakskomplekser bygges lagvis. Informasjon kommer til og korrigeres fortløpende. Det mest relevante er derfor ikke å dissekere hvert enkelt avsnitt i gamle artikler, men å vurdere dekningen i sin helhet. Formålet med VGs undersøkelser har vært å avklare om noen av VGs artikler er uriktige og derfor bør rettes for fremtidige lesere, skriver Steiro.

annonse

Konklusjonen ble at det var grunn til å rette tre artikler. Blant annet publiserte VG to ganger et sitat som slo fast at Giske hadde beklaget seksuell trakassering.

– Det er ikke riktig. Han hadde beklaget oppførselen sin, men bestred at han hadde trakassert noen i lovens forstand, skriver Steiro.

Tidligere denne måneden rettet, presiserte og beklaget TV 2 i alt ti saker om Trond Giske. I de fleste artiklene var prinsippet om samtidig imøtegåelse ikke overholdt, ifølge nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon