Foto: Alex Macnaughton/REX
annonse
annonse

Journalisten bak climategate James Delingpole ser tilbake, og spør seg selv om han for 10 år siden ville ha trodd at verden skulle være der den er i dag, og svaret blir et definitivt nei.

Hvem ville at trodd at frikere vil stanse trafikken, og at en liten jente med musefletter seiler over Atlanterhavet for å redde oss fra dommedag, mens hennes kunnskaper om emnet stammer fra Ice Age 2 (barnefilm red.anm), skriver han i Spectator.

Les også: Tysk politiker frykter borgerkrig i Europa

annonse

James Delingpole er en britisk journalist og forfatter, han er redaktør for Breitbart London og beskriver seg selv som liberal konservativ. Han er mest kjent for «climategate», og sine kritiske artikler rundt teorien om menneskeskapte klimaendringer. Han har omtalt seg selv som medlem av det han kaller den mest diskriminerte delen av det britiske samfunnet – hvite, middelaldrende, privatskole- og Oxford-utdannede middelklassemenn.

Les også: Internasjonal gallup: Norge på topp i klimaskepsis

annonse

Delingpole skriver at det er enhver journalists drøm å få en scoop. Han fikk sin for ti år siden med «climategate». Det var noen som begikk et datainnbrudd på serveren til flere klimaforskere og fikk tak i e-postene deres. Det var rett for klimatoppmøtet i København, Obama var blant annet der, før han tok fly til Oslo for å motta Nobels fredspris. Delingpole spør seg selv om scoopet virkelig var verdt oppstyret. Oppsiden var at han fikk flere lesere, men nedsiden var at han også mistet mange. Kritikerne mente at før var han intelligent og underholdende, men at han endte opp som en såkalt klimafornekter.

Om noe hadde spurt Delingpole under «climategate» om han ti år senere ville ha fortsatt å skrive om emnet, så ville han nok ha svart. Nei, utviklingen vil gå sin gang, trodde han. Men har den det?

Les også: Nitti italienske forskere med kraftfullt opprop mot «klimaalarmismen»

– Isteden har det blitt verre, det har blitt flere snyltere, faktisk en mer bisarr omvendt logikk, mindre og mindre holdbare beviser for den store skremselet om oppvarming. Dette har kommet som følge av et større og mer bråkete «Climate Industrial Complex», skriver han.

– Jeg skrev en gang en bok der jeg psykoanalyserte fenomenet – det er en miks av «follow the money»-grådighet, selvpiskende Gaia-tilbedere som har fylt kløften etter kristen puritanisme og misantropiske venstrevridde kontrollfrikere – Fremdeles finner jeg det ekstraordinært at denne galskapen har fått et så hardt grep om vår kultur. Hvorfor lar vi frikere og bortskjemte ungdommer i Extinction Rebellion blokkere trafikken. Hva har skjedd, hvorfor er den nye Jesus som skal fortelle oss hva vi skal tro om naturen en jente med musefletter, en autist som har sluttet på skolene, og sannsynligvis har fått klimafaktaene sine fra Ice Age 2?, skriver James Delingpole.

Les også: Klimaalarmismen forklart som gruppetenkning

Tiden vil vise om spådommen om dommedag inntreffer. Det pågår opptøyer i Frankrike, Nederland og Chile på grunn av grønn politikk.

annonse

Delingpole har en egen kanal på YouTube med nær én million følgere.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon