Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Et innlegg fra Fremskrittspartiets nestleder Sylvi Listhaug er tirsdagens mest delte i sosiale medier.

Tirsdag ettermiddag hadde over 8.600 delt, reagert, likt eller kommentert et innlegg fra Frp-nestlederen om «svenske tilstander», ifølge Storyboard.

Statsminister Stefan Löfven fra Arbeiderpartiets søsterparti i Sverige sier –at utfordringene har «ingenting med innvandring å gjøre», skriver Sylvi Listhaug i VG.

annonse

Les også: Brundtland og Støre hevdet Listhaug «skremte nordmenn» om svenske tilstander – nå er de stille

Hun ramser opp:

Over 200 bombeangrep i år.

1555 bilbranner i fjor.

annonse

1088 ran av barn under 18 år iløpet av et år.

45 personer ble skutt og drept i fjor.

En stor del av drapene er hevnoppgjør.

Håndgranater og hjemmelagde bomber brukes jevnlig.

– Hvor mange bomber må sprenge i svenske nabolag før dere våkner?, spør Listhaug med klar adresse til Jonas Gahr Støre (Ap).

annonse

Ble latterliggjort

«For litt over to år siden besøkte jeg det utsatte området Rinkeby utenfor Stockholm, og advarte mot svenske tilstander. Medier og politikere latterliggjorde begrepet. Hva sier de i dag?», spør Listhaug.

Ikke rasisme men fakta

«Vi har ikke svenske tilstander i Norge i dag. Men vi kan få det. I enkelte bydeler i Oslo ser vi hvordan kriminelle gjenger plager det som en gang var rolige og trygge nabolag. De siste årene har man i Oslo vært vitne til økende antall bilbranner. Det samme med antall ran med kniv, og nesten ukentlig leser vi rapporter fram mediene om ungdomsgjenger utstyrt med kniver rane barn ned i 15 års alderen. Andre slår eldre til blods i det som kalles blind vold. Vi må tørre å si det: Det er i all hovedsak innvandrerungdom som er med i gjengene. Det er hverken stigmatiserende eller rasistisk. Det er fakta», konkluderer Frps nestleder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon