Pave Frans. Foto: Tiziana FABI / AFP
annonse
annonse

Pave Frans inviterte omtrent 1500 fattige personer på lunsj denne uken, i anledning en katolsk hedring av verdens fattige. Svinekjøtt ble ikke servert, av hensyn til islam.

Denne søndagen ble den årlige feiringen Verdens dag for de fattige, en katolsk skikk etablert av pave Frans i 2016. Dagen skal ifølge paven selv være «en dag for å hjelpe miljøer og enhver av de døpte for å reflektere over hvordan fattigdommen befinner seg i hjertet av Skriften». 

Paven åpnet altså dørene i Paul VI-hallen i Vatikanet søndag, slik at 1500 gjester kunne komme og få seg litt mat og drikke. På forhånd hadde man bestemt seg for å ikke tilby mat med svinekjøtt, for å vise respekt for potensielle muslimske gjester. Det rapporterer Il Giornale. 

annonse

Les også: Muslimsk far i Storbritannia raser etter at barna ble servert bacon i fosterhjem – får støtte fra dommer

Hyllet de fattige

I forbindelse med banketten benyttet pave Frans anledningen til å hylle fattige mennesker, som han mener er verdifulle og på et vis mer aktverdige enn andre, grunnet angivelig uselviskhet. 

annonse

– Hvor vakkert det hadde vært om de fattige kunne oppta i våre hjerter den plassen de har i Guds hjerte! Å stå med de fattige, å servere de fattige, da ser vi ting som Jesus ser dem; vi ser hva som blir igjen, og hva som forsvinner vekk, sa paven.

Svinefri tradisjonspasta

Pavens svinenekt kommer etter at erkebiskopen i Bologna, Matteo Maria Zuppi, forespurte tilberedelsen av en svinefri versjon av Bolognas ikoniske tortellinipasta, i anledning en festival for byens skytshelgen. 

Zuppi har valgt å kalle den modifiserte pastavarianten for «velkomsttortellini», mens andre kaller det «kulinarisk blasfemi». 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon