annonse
annonse

Da Jeffrey Epstein døde på cellen 10. august i år var det mange mektige mennesker som pustet lettet ut.

Mange fryktet avsløringer i en kommende rettsak. I ettertid har det vært mange spekulasjoner om Epstein virkelig tok livet av seg, eller om han ble drept.

Epstein hadde kontakt med en rekke mektige mennesker, som Bill Clinton og Donald Trump. De siste ukene har den britisk prins Andrew vært i hardt vær for sin forbindelse til Epstein. Mektige medier visste hva som skjedde uten å gå ut med saken.

annonse

Les også: ABC News satt på historien om Jeffrey Epstein allerede i 2016, valgte å ikke publisere

Nå skriver Dagens Næringsliv (DN) at også kjente norske politikere har vært i kontakt med den kjente sexforbryteren.

Tidligere planleggingsminister Terje Rød-Larsen (Ap) er blant annet kjent for sin nøkkelrolle i veien fram til Oslo-avtalen. Siden 2005 har han ledet  tankesmien International Peace Institute (IPI) i New York. Det er gjennom IPI han fikk kontakt med Epstein.

annonse

DN skriver at selv om bidragene var skjult i IPIs årsrapporter, avslører en gjennomgang av Epsteins stiftelse Gratitude America (GI) at IPI har mottatt 600.000 i dollar fra GI over to år (2016 og 2017).

På dette tidspunktet var det velkjent at Epstein var en registrert sexforbryter. Han var dømt for dette allerede i 2008. DN skriver:

– Rød-Larsens IPI fikk over dobbelt så mye som prestisjefulle Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2017. Den ansvarlige på MIT trakk seg i september da støtten fra Epstein ble kjent, blant annet fordi den hadde vært skjult.

Daily Beast var først ute med avsløringene om Epsteins støtte til IPI.

Tidligere statsminister Kjell-Magne Bondevik sier til DN at han var tilstede på en middag med Epstein hvor også Rød-Larsen deltok. Også Bondevik fikk tilbud fra Epstein om støtte til sin stiftelse Oslosenteret. De arrangerte et møte for å diskutere detaljer. Men Bondevik sjekket han bakgrunnen til finansmannen.

– Det sto jo rett og slett at han var dømt og hadde sittet i fengsel for overgrep mot unge jenter, ikke bare en, men mange, sier Bondevik til DN.

DN har forsøkt å få en kommentar fra Rød-Larsen og IPI siden 4. november, men fikk ikke svar før publisering 19. november.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon