- Resett - https://resett.no -

Terje Rød-Larsens stiftelse holdt skjult at de ble støttet av Jeffrey Epstein

Da Jeffrey Epstein døde på cellen 10. august i år var det mange mektige mennesker som pustet lettet ut.

Mange fryktet avsløringer i en kommende rettsak. I ettertid har det vært mange spekulasjoner [1] om Epstein virkelig tok livet av seg, eller om han ble drept.

Epstein hadde kontakt med en rekke mektige mennesker, som Bill Clinton [2] og Donald Trump. De siste ukene har den britisk prins Andrew [3] vært i hardt vær for sin forbindelse til Epstein. Mektige medier visste hva som skjedde uten å gå ut med saken.

annonse

Les også: ABC News satt på historien om Jeffrey Epstein allerede i 2016, valgte å ikke publisere [4]

Nå skriver Dagens Næringsliv [5] (DN) at også kjente norske politikere har vært i kontakt med den kjente sexforbryteren.

Tidligere planleggingsminister Terje Rød-Larsen (Ap) er blant annet kjent for sin nøkkelrolle i veien fram til Oslo-avtalen. Siden 2005 har han ledet  tankesmien International Peace Institute [6] (IPI) i New York. Det er gjennom IPI han fikk kontakt med Epstein.

annonse

DN skriver at selv om bidragene var skjult i IPIs årsrapporter, avslører en gjennomgang av Epsteins stiftelse Gratitude America (GI) at IPI har mottatt 600.000 i dollar fra GI over to år (2016 og 2017).

På dette tidspunktet var det velkjent at Epstein var en registrert sexforbryter. Han var dømt for dette allerede i 2008. DN skriver:

– Rød-Larsens IPI fikk over dobbelt så mye som prestisjefulle Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2017. Den ansvarlige på MIT trakk seg i september da støtten fra Epstein ble kjent, blant annet fordi den hadde vært skjult. [7]

Daily Beast [8] var først ute med avsløringene om Epsteins støtte til IPI.

Tidligere statsminister Kjell-Magne Bondevik sier til DN at han var tilstede på en middag med Epstein hvor også Rød-Larsen deltok. Også Bondevik fikk tilbud fra Epstein om støtte til sin stiftelse Oslosenteret [9]. De arrangerte et møte for å diskutere detaljer. Men Bondevik sjekket han bakgrunnen til finansmannen.

– Det sto jo rett og slett at han var dømt og hadde sittet i fengsel for overgrep mot unge jenter, ikke bare en, men mange, sier Bondevik til DN.

DN har forsøkt å få en kommentar fra Rød-Larsen og IPI siden 4. november, men fikk ikke svar før publisering 19. november.

Tegn abonnement [10] eller støtt oss på andre måter [11] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474