Fungerende leder i Unge Høyre, Daniel Skjevik-Aasberg, sier norsk oljepolitikk er i utakt med Norges klimamål. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Unge Høyre vil verne områder i Barentshavet for oljeutvinning og flytte iskanten sørover.

Regjeringspartiene er kraftig uenige om definisjonene, og Høyre har bedt sine samarbeidspartnere om å forholde seg til regjeringsplattformen når det gjelder spørsmål om framtidig utvinning av olje i nordområdene. I helga tok derimot Unge Høyre parti i striden og vedtok at de vil verne Barentshavet nord og flytte grensen for den omdiskuterte iskanten sørover, skriver Klassekampen.

Dette er det samme standpunktet som Venstre har tatt i regjeringen. Fremskrittspartiet forfekter en dynamisk iskant til «det området der iskantsonen til enhver tid er».

annonse

Fungerende Unge Høyre-leder Daniel Skjevik-Aasberg begrunner Unge Høyres vedtak med hensynet til klimaet, miljø og behovet for forutsigbarhet for norsk olje- og gassnæring.

– Vi må erstatte verdens fossile energibruk. Vi har allerede funnet mer olje enn vi kan bruke. Norske politikere må ta stilling til hvilke felter vi skal åpne opp, og hvilke som må bli liggende. Vi mener det er forutsigbart å si nei til de områdene som sannsynligvis ikke vil bli åpnet for oljeutvinning uansett, sier Skjevik-Aasberg til avisa.

Han mener norsk oljepolitikk er i utakt med Norges klimamål, og dermed ikke bærekraftig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon