Røyk fra skogbrannene i New South Wales tåkela igjen Sydney torsdag. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Scott Morrison mener Australia gjør sin del for å takle global oppvarming og nekter for at det er årsaken til de mange skogbrannene i landet.

Skogbranner fortsetter å svi av skog og eiendommer i Australia, og torsdag tåkela røyk fra brannene igjen storbyen Sydney.

Statsminister Scott Morrison har lenge unngått å kommentere sammenhengen mellom klimaendringene og de dødelige brannene. Torsdag tok han bladet fra munnen.

annonse

– Påstanden om at Australia, som står for 1,3 prosent av verdens utslipp, direkte påvirker branner, enten her eller andre steder, holder ikke mål vitenskapelig, sa Morrison til ABC radio.

Skogbrannene som herjer i landet, blir beskrevet som uvanlig mange og store så tidlig i skogbrannsesongen.

Torsdag brenner det i alle Australias regioner, og innbyggere i Victoria blir bedt om å forlate områder med høy brannfare. I delstaten New South Wales er mer enn 600 hus ødelagt av branner de siste ukene.

annonse

Forskere mener det blir varmere, tørrere og mer vind på grunn av økte temperaturer globalt. Morrisons regjering blir avkrevd kutt i utslipp av klimagasser og en hurtigere overgang til fornybar energi. Det er en følsom debatt i et land med en stor gruveindustri.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon