Ung gutt gjør lekser. Illustrasjonsbilde. Foto: Godong /UIG/REX
annonse
annonse

Elever ved ni samlet inn 245.000 kr til skoler i republikken Kongo. 90.000 kroner ble brukt av lærertur til landet.

Skoler i samarbeid (SIS) er et prosjekt hvor ni skoler på Grenland i samarbeid med 16 vennskapsskoler i det fattige afrikanske landet. Samarbeidet innebærer også utveksling av brev, tegninger og gaver og har pågått i 20 år.

Ti lærere, to rektorer og lederen i SIS dro i februar til Kongo for å sjekke status på de ulike skolene. Prislappen ble 160.000 kr, av disse ble 90.000 kroner tatt fra pengene elevene hadde samlet inn.

annonse

– Dette er for mye, sier skolesjef Grete Gjelten til Varden. Resett  ble kjent med saken via Utrop.

Les også: Dette tjente bistandstoppene i fjor

Styreleder i SIS, Bente Alstad mener turen var nyttig og innholdsrik. Men kommunalsjef i Skien kommune, Grete Gjelten, er kritisk, og sier til Varden:

annonse

– Jeg synes de bør begrense antallet som blir med på tur, slik at reisen kan holdes på et lavt økonomisk nivå. Når jeg får høre at 13 personer har reist, synes jeg umiddelbart det virker som en stor andel har gått til å reise. Antallet burde vært begrenset.

Representanter for foreldreutvalget (FAU) ved de involverte skolene har også stilt spørsmål.

hjemmesiden til SIS kan man se at elever fra Kongo også har besøkt Norge. Ifølge Alstad sendes 350.000 kroner hvert år til de utvalgte skolene i Kongo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon