Illustrasjonsbilde: Francis Dean/REX
annonse
annonse

Aftenposten har den senere tiden avdekket flere problemer vedrørende Det Islamske Kultursenters religiøse praksis, og hvordan denne praksisen hemmer integreringen. 

I den seneste avsløringen kommer det fram at barna ikke får spise annet enn egne halalprodukter. Den strenge religiøse praksisen Det Islamske Kultursenters utfører skaper utfordringer for skoler og foreldre i Drammen. 

– Vi merker splittelsen mellom noen av menighetene. De har vært opptatt av å lage egne regler som viser at du tilhører den riktige siden, forteller Åse Kalfoss, rektor ved Marienlyst barne- og ungdomsskole i Drammen, til Aftenposten. 

annonse

Les også: Muslimsk far i Storbritannia raser etter at barna ble servert bacon i fosterhjem – får støtte fra dommer

Krever særbehandling  

Rektor ved Galterud ungdomsskole forteller Aftenposten at de må skille mellom ulike halalprodukter når de skal grille. Skolen må derfor rigge flere ulike griller for ulike typer halalkjøtt, samt vanlig kjøtt. 

annonse

Årsaken er at Det Islamske Kultursenter ikke anerkjenner norsk halalkjøtt, da norske produsenter er pålagt å bruke bedøvelse ved religiøs slakt. Medlemmene kan derfor ikke spise andre halalprodukter enn de produktene Det Islamske Kultursenter selv importerer.

Importerer med redusert toll 

Importen av det bedøvelsesfrie halalkjøttet skjer gjennom aksjeselskapet Tuna Norway AS, og bevegelsen får importere 30 tonn kjøtt årlig, med redusert tollsats gjennom Landbruksdirektoratets importkvote for religiøst slaktet kjøtt.  

Les også: Toblerone er blitt halal

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon