annonse

Politidirektoratets ledelse prøver å gjøre det straffbart å brenne religiøse symboler. De henviser til straffelovens paragraf 185 om hatytringer. Dette er en så prinsippløs fortolkning at politidirektør Benedicte Bjørnland bør ta sin hatt og gå.

Det var i går Filter Nyheter kunne rapportere at Politidirektoratet ser på koranbrenning som en «hatefull ytring» og at de fredag i forrige uke hadde sendt ut en hemmelig ordre til politiet om å gripe inn mot brenning av religiøse symboler. Dagen etter grep de inn mot SIANs koranbrenning.

Les også: Politidirektøren med oppsiktsvekkende syn på koranbrenning

annonse

– Våre operasjonsordre er unntatt offentlighet, så jeg vil ikke gå inn på ordlyden. Men det handler om å gripe inn mot å brenne religiøse symboler i en setting hvor man fort kan gå over i å true, forhåne og fremme hat, forfølgelse og ringeakt overfor noen på grunn av deres religion eller livssyn, som er ordlyden i straffeloven, sa politidirektør Benedicte Bjørnland til Filter Nyheter.

Hun henviser videre til «konteksten» som avgjørende for om det er forhånende for noen:

– Politiet var veldig tidlig i dialog med dem for å veilede dem om at ildspåsettelse på offentlig sted i forbindelse med demonstrasjon ikke er akseptabelt, og for å si at gitt konteksten, så vil man antakelig kunne være over i straffelovens paragraf 185. Beskjeden var at «hvis dere likevel gjør det, så stanser vi det». Det var for å ramme inn dette at vi reviderte tidligere operasjonsordre, der vi nå er nøye på at demonstrasjoner med for eksempel ildspåsettelse av religiøse symboler blir håndtert riktig og likt i hele Norge, sier Bjørnland.

annonse

I dag kommer nyheten om at politiet i Agder har opprettet «undersøkelsessak mot SIAN for brudd på paragrafen om hatefulle ytringer» etter at de satte fyr på et eksemplar av Koranen i helgen.

Kommentar

Jeg var tilstede som journalist under demonstrasjonen i Kristiansand. Og det var en spesiell stemning der nede. Underveis i demonstrasjonen var det kommunikasjon og «dialog» mellom SIAN og demonstrantene. De næret seg av hverandre, det var en utveksling mellom to motpoler. Slik sett var det (lenge) et arrangement i ytringsfrihetens og demokratiets ånd. Faktisk ble jeg stolt av Norge og det jeg var vitne til.

Jeg syntes også at politiet i praksis håndterte det godt (helt inntil etterspillet vi nå ser med forsøk på å erklære koranbrenning for en straffbar hatytring). Politiet visste godt at SIAN kom til å brenne koranen og de gjorde ikke all verden for å stoppe det fra å skje. Slik var i det minste mitt inntrykk, og jeg sto tett på.

Hendelsen på slutten hvor sinte muslimer gikk til fysisk angrep på SIAN og begynte å slåss med politiet, var ikke like demokratisk, men illustrerer likevel godt hvilke problemer vi står overfor i integreringen av dypt troende og jeg vil våge påstanden indoktrinerte muslimer.

annonse

Politidirektøren henviser til «settingen» hvor man ved å brenne koranen «fort kan gå over i å true, forhåne og fremme hat, forfølgelse og ringeakt overfor noen». Og det er liten tvil om at SIAN hånte de konkrete menneskene som var til stede. Her kan du se video tatt av Resett underveis.

Les også: Det er viktigere å brenne Koranen enn noensinne. Men det er livsfarlig

Men disse demonstrantene hadde selv frivillig møtt opp selv om de visste at koranen kom til å brennes og mye provoserende ville bli sagt om profeten Muhammed. Hvis de ikke ville bli krenket og hånet, burde og kunne de holdt seg hjemme. Dermed blir det å sette ansvaret feil sted når politidirektørene henviser til konteksten for å avgjøre om koranbrenning  faller inn under paragraf 185.

Men dette viser meget tydelig det mange av oss har advart mot med utvidelsen av hatytringslovene: Det er ikke noe klart og entydig skille mellom kritikk og latterliggjøring av ideologi og religioner og til forhåning av de menneskene som tror på de samme ideene og religionene. Det er mennesker som har skapt og viderefører ideene og det er derfor mennesker som også lar seg såre.

Ytringsfriheten vår gir vi ikke fra oss

Derfor er det også nødvendig at vi nå krever en gjennomgang av paragraf 185 og sørger for at det er ytringsfriheten som vinner frem i Norge og ikke ulike religiøse gruppers behov for å få sine følelser beskyttet.

Grunnen til at flere muslimer reagerte med vold og sinne i Kristiansand på lørdag er at de er indoktrinert i islam og er blitt lært opp til å bruke vold mot de som krenker deres profet. Dette skjer i Norge i dag. Det skjer i trossamfunn og på koranskoler som får offentlig finansiering.

Les også: Den forbudte boken: Lesernes dom

Vårt svart på dette skal ikke være å la oss kue og gå på kompromiss med våre verdier. Islam må kunne kritiseres, og de som er indoktrinert i denne absurde ideologien fra den arabiske ørken må enten finne seg i å høre kritikk mot deres idealer, alternativt lukke ørene når det skjer her i Norge, eller flytte tilbake et muslimsk land hvor de er omgitt av likesinnede.

annonse

I Norge er det norske verdier som skal gjelde. Punktum. Islam er en fremmed ideologi. Den har fascistiske trekk – og det må vi få lov og si høyt og tydelig fra om.

Politidirektør Benedicte Bjørnlands knefall for islam og initiativ for å gjøre ytringsretten vår straffbar er så skammelig og unorsk at hun bør fjernes fra stillingen.

Les også: YFO støtter oppropet for å fjerne «rasismeparagrafen»

Resett trenger din hjelp for å overleve økonomisk. Støtt oss ved å kjøpe boken «Veien til Resett: løgn illusjoner og politisk korrekthet» her.

Tegn abonnement eller doner på andre måter.

Vipps 124526.
Bankoverføring 1503.94.12826.
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) eller SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse