- Resett - https://resett.no -

MDG – for rikfolk flest

MDG viser for alvor at de er et parti for de aller rikeste. Partiets forslag til økt flyseteavgift vil gjøre flyreiser til et gode forbeholdt de med tykk lommebok. 

For en familie på fire vil sydenturen bli minst 4800 kroner dyrere [1]. Dette er mye penger for familier med lav inntekt eller kanskje til og med også i den nedre delen av middelklassen. Men det tar MDG lett på. De kan heller feriere nærmere Norge – uten å fly, sier de. 

Slik kommuniserer klimaalarmistene i MDG at det er helt greit å fly, så lenge du er rik nok til å betale de stive prisene. Uttalelsene man har kommet med i den forbindelse er også vanskelige å tolke som noe annet enn provokasjoner. 

annonse

– Nordmenn tilhører en eksklusiv gruppe mennesker, sier MDG-talsperson Arild Hermstad.

Les også: Ap-politiker ber MDG om å besinne seg [2]

Rammer usosialt

annonse

Her påstår politikere, mennesker med makt og komfortable inntekter, at vanlige folk med normale inntekter i Norge er en privilegert, eksklusiv gruppe. Snakk for dere selv, MDG. 

Ja, nordmenn er nok relativt sett ganske heldige. Men dette er ikke et forslag som vil ramme de rikeste eller mennesker i den øvre middelklassen i Norge, de som flyr mest, både i fritid og i jobb. Dette er et forslag som kommer til å ramme barnefamilien med helt normal inntekt, som kanskje flyr en gang eller to i året. Det rammer altså barn, som da kanskje ikke får gleden av den ene årlige sydenturen. 

Klasseskiller

Det er en politikk for økte forskjeller og et klart skille mellom de som har mye og de som har lite. MDGs politikk vil gi flere barn følelsen av å ikke være med på lasset, slik venstresiden tradisjonelt har bekymret seg for. Flere barn vil oppleve at deres sommeropplevelser ikke kan måle seg med klassekameratenes. Flere vil oppleve å stå utenfor velstanden. 

Det er en helt feilslått å tro at man skal redusere utslippene fra flybransjen ved å ta muligheten til å fly vekk fra de mindre bemidlede, de som uansett flyr minst. De som har penger til overs, de som flyr mest, de vil kunne betale prisene, og fortsette å fly verden rundt. 

MDG viser nå med all tydelighet at de er et parti for rikfolk flest. Hva kan vel være mer usosialt enn å kreve at allmuen skal betale for overklassens fest og moro?

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474