annonse
annonse

Onsdag kveld ble det gjennom Filter Nyheter kjent at politidirektør Benedicte Bjørnland anser koranbrenning som et brudd på norsk lov. For det blir hun skarpt kritisert av en rekke eksperter.

En jusprofessor kaller det en «skandale», en annen, Anine Kierulf, sier i klartekst at «etter norsk rettspraksis rammes ikke dette av straffelovens § 185.» For Resett ble Bjørnlands fremstøt en hovedsak og vi skrev flere artikler om det. En av mine kommentarer klatret til andre plass over Norges mest delte saker innen fredag.

Skjermbilde Storyboard

Les også: Norsk politi gjør knefall for hjernevaskede galninger og islam

annonse

Jeg trodde faktisk at det også ville bli store oppslag i de andre mediene. Men da jeg utpå ettermiddagen gikk inn og sjekket var det nesten helt dødt om dette hårreisende forsøket fra det øverste politihold i Norge på å etablere en mer restriktiv ytringsfrihetspraksis og sette islam i en særstilling hva gjelder beskyttelse mot kritikk. I praksis vil Bjørnland gjøre Koranen til en hellig bok for oss alle. Den er opphøyet, den kan ikke brennes.

Det var ikke et ord om denne skandalen på Dagsnytt 18, heller ikke på Dagsrevyen. På VG, Dagbladet og Nettavisen var det det vanlig sammensuriet av trivialiteter, sex, kjendiser, litt om Hvalidimir, Nav-saken, sport osv. Men intet om at politidirektøren forsøker å endre konstitusjonelle rettigheter knyttet til det mest sentrale i demokratiet, nemlig ytringsfriheten. Og hennes forsett er å beskytte tilhengere av en fremmed, fascistisk ideologi fra å bli krenket og dermed gjøre farlige ting i sinne.

Les også: Dypt provosert Amundsen til Resett om Politidirektoratets uttalelser: – De bør vurdere sin stilling

annonse

At ikke trykket i mediene mot Benedicte Bjørnland denne dagen var massivt, og hvor de kjørte intervju på intervju med personer som de bad uttale seg om prosessen som ledet opp til denne ordren fra Politidirektoratet forrige fredag, er påfallende. Har norske medier virkelig blitt så i utakt med forutsetningen for det frie, liberale samfunnet vårt, at de ikke forstår at kjerneverdiene ikke kommer gratis og at de må kjempes for? Er de også blitt så arrogante at de ikke dekker de sakene som leserne deres faktisk er opptatt av – et engasjement antall delinger på sosiale medier for Resett om akkurat denne saken vitner om.

Den øverste fagansvarlige for norsk politi har gått ut med en tolkning av straffeloven som ingen andre ved sine fulle fem støtter opp om. Og det hun tolker på sin måte, er ikke et hvilket som helst tema. Det handler om ytringsfrihet opp mot uforsonlige sider ved islam. Bjørnlands løsning er det samme som har feilet i norsk politi i flere tiår nå, det er å stryke voldsmennene etter hårene og la de uskyldige tilpasse seg de som er de reelle forbryterne.

Bjørnland har kastet en sjokkgranat inn i norsk offentlighet med sitt ønske om hvor vidt hatytringslovene skal tolkes. Filter Nyheter fanget det opp, og all honnør til redaktør Harald Klungtveit for det, men resten av MSM-mediene i Norge sitter bare der som døve, stumme idioter.

Ønsker du et alternativ til MSM, støtt Resett med et abonnement.

Vipps 124526.
Bankoverføring 1503.94.12826.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon