SIAN-leder Lars Thorsen ble arrestert etter Koranbrenning. Avisen Utrop åpner for å forby demonstrasjoner som de mener er til fare for liv og helse. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Den flerkulturelle avisen Utrop åpner for å forby demonstrasjoner som angivelig utgjør  «fare for liv og helse».

Debatten har rast etter at SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) holdt demonstrasjon i Kristiansand forrige helg der de satte fyr på Koranen. Da boken var i full fyr ble SIAN-leder Lars Thorsen angrepet av flere muslimske menn med spark og slag.

SIAN la ut video av Koranbrenningen på Facebook, som viser at Thorsen ble angrepet og arrestert.

annonse

Les også: Norsk politi gjør knefall for hjernevaskede galninger og islam

– Skjender koranen

annonse

Muslimske trosamfunn i Norge har nå anmeldt Thorsen og SIAN. De mener organisasjonen sprer hat. Også Islam Net har kastet seg inn i debatten. I en ny video lagt ut på Youtube sier de at de vil jobbe for å forby SIAN, og hevder de ikke har lov til å eksistere.

Politiet har også reagert på bokbrannen og politiinspektør Benedicte Bjørnland har gitt ordre til sine egne ansatte om at de har lov til å bryte inn og avverge offentlig skjending av koranen.

– Det å skjende koranen vil kunne være, i en gitt kontekst, brudd på straffelovens § 185 om hatefulle ytringer, skal Bjørnland har uttalt ifølge NRK.

Politiet har i forbindelse med bokbrannen ytret bekymring for at det kan komme hevnagrep som følge av Koranbrenning, og at det derfor må slås hardere ned på.

Lever på statsstøtte

Majoran Vivekananthan.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Nå reagerer også den statsstøttede avisen Utrop.no på SIANs bokbrenning.

I en lederartikkel skrevet av redaktør Majoran Vivekananthan, skrives det at «Utrop mener politiet utviste dårlig skjønn ved å la en så risikabel demonstrasjon finne sted».

– Med hensyn til liv og helse burde ikke demonstrasjonen blitt tillatt. Koranbrenning har ført til friksjoner i lokalmiljøet, særlig tilliten til politiet er det satt spørsmålstegn ved. Det handler ikke så mye om hva man har rett til, men om hva som er klokt å tillate i en kontekst og omstendigheter hvor islamofobien i Europa øker kraftig, skriver avisen.

annonse

Les også: Jusprofessor mener det er en skandale at politiet vil straffeforfølge Koranbrenning som hatkriminalitet

Utrop fikk doblet sin pengestøtte i 2018 av regjeringen.

Avisen skrev selv at de fikk «tildelt 1 million kroner i regjeringens forslag til statsbudsjett». Dette er en fordobling av tidligere mottatt støtte.

– At Utrop får en fordobling er uten tvil en tillitserklæring. Jeg er glad og takknemlig på vegne av redaksjonen og leserne, kommenterte ansvarlig redaktør Majoran Vivekananthan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon