Illustrasjonsbilde. REUTERS/Morteza Nikoubazl (IRAN)
annonse
annonse

Siden 14. november 2019 protesterer folket i Øst-Kurdistan og Iran mot den iranske regjeringens beslutning om å øke bensinprisene, landets økonomiske krise og forvirring av landets sosiale og samfunnsmessige forhold.

Befolkningen i Iran har lidd under det brutale islamsk diktaturet i 40 år. Irans regime har svart på protesten ved å undertrykke og drepe mennesker. Siden 14. november antas det at flere enn 100 mennesker å ha blitt drept, over 3000 såret og tusenvis av demonstranter å ha blitt arrestert av IRGC og sikkerhetsstyrker. I følge noen lokale kilder er antall skadede i Øst-Kurdistan høyere enn i andre områder av Iran.

Les også: Eksiliranere: – Norge må fordømme menneskerettighetsbrudd i Iran

annonse

I løpet av de siste 40 årene har det islamske regimet bevist at det ikke har kapasitet til eller ønske om å løse de økonomiske og sosiale krisene i samfunnet. Det har også vist at regimet ikke er i stand til å innføre menneskerettigheter eller rettigheter til etniske grupper i Iran.

Regimet slår ned mot ethvert fredelig krav fra befolkningen. Det har også myrdet de kurdiske politiske lederne og politiske aktivistene utenfor den iranske grensen, inkludert EU-land. Landets økonomiske ressurser brukes til å eksportere terrorisme og støtte internasjonal terrorisme i Midtøsten. Ayatollaene har stor innflytelse i andre lands interne forhold og skapt spenning i regionale land.

En fugl flyr over Teheran. REUTERS/Morteza Nikoubazl (IRAN)

Mens regimet i Iran har utplassert alle sine styrker for å slå ned på demonstrantene, har regimet også stengt internett og telenett over hele landet.

annonse

Det er ikke noe internasjonalt presse i Iran og Øst-Kurdistan, om det er noen, har de ikke lov til å rapportere hendelsene nøyaktig. Demonstrantene blir slaktet av iransk sikkerhetsstyrker. Dette skjer uten noen fordømmelse fra verdenssamfunnet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon