- Resett - https://resett.no -

Ayatollaene i Teheran må stoppes

Siden 14. november 2019 protesterer folket i Øst-Kurdistan og Iran mot den iranske regjeringens beslutning om å øke bensinprisene, landets økonomiske krise og forvirring av landets sosiale og samfunnsmessige forhold.

Befolkningen i Iran har lidd under det brutale islamsk diktaturet i 40 år. Irans regime har svart på protesten ved å undertrykke og drepe mennesker. Siden 14. november antas det at flere enn 100 mennesker å ha blitt drept, over 3000 såret og tusenvis av demonstranter å ha blitt arrestert av IRGC og sikkerhetsstyrker. I følge noen lokale kilder er antall skadede i Øst-Kurdistan høyere enn i andre områder av Iran.

Les også: Eksiliranere: – Norge må fordømme menneskerettighetsbrudd i Iran [1]

annonse

I løpet av de siste 40 årene har det islamske regimet bevist at det ikke har kapasitet til eller ønske om å løse de økonomiske og sosiale krisene i samfunnet. Det har også vist at regimet ikke er i stand til å innføre menneskerettigheter eller rettigheter til etniske grupper i Iran.

Regimet slår ned mot ethvert fredelig krav fra befolkningen. Det har også myrdet de kurdiske politiske lederne og politiske aktivistene utenfor den iranske grensen, inkludert EU-land. Landets økonomiske ressurser brukes til å eksportere terrorisme og støtte internasjonal terrorisme i Midtøsten. Ayatollaene har stor innflytelse i andre lands interne forhold og skapt spenning i regionale land.

En fugl flyr over Teheran. REUTERS/Morteza Nikoubazl (IRAN)

Mens regimet i Iran har utplassert alle sine styrker for å slå ned på demonstrantene, har regimet også stengt internett og telenett over hele landet.

annonse
[2]

Det er ikke noe internasjonalt presse i Iran og Øst-Kurdistan, om det er noen, har de ikke lov til å rapportere hendelsene nøyaktig. Demonstrantene blir slaktet av iransk sikkerhetsstyrker. Dette skjer uten noen fordømmelse fra verdenssamfunnet.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474