Det norske riksvåpenet. Foto: Berit Roald / Scanpix
annonse
annonse

En ung mann med et muslimsk navn gikk løs på inventar, angrep og truet rettens aktører i Oslo tingrett torsdag denne uken.

Torsdag 19.11.19 retteførte Oslo tingrett en grov voldssak i sal 327. Tiltalte er siktet for gjentatte ganger å ha mishandlet sin egen mor under våren og sommeren 2018. Volden har blant annet bestått i at han med stor kraft har slått og sparket sin mor både i en bopel og i Oslo sentrum. Ved av en av voldsepisodene stakk han sin mor med en skrutrekker eller en lignende spiss gjenstand i øvre del av ryggen. Dette medførte at høyre lunge ble punktert. Moren ble samtidig påført brudd i høyre skulderblad.

Les også: Resett i Oslo tingrett onsdag: to forskjellige voldtektssaker hvor gjerningsmenn hadde innvandrerbakgrunn (+)

annonse

I tillegg, er den aktuelle mannen siktet for umotivert vold og grov kroppskrenkelse i slutten av mai 2019, mot en svært ung gutt som satt på t-banen. Her skal siktede ifølge tiltalen ha slått, sparket og tråkket på fornærmedes hode.

Ble utagerende og krakilsk i retten

Da politiadvokaten i Oslo tinghus startet sin redegjørelse angående påtalemyndighetens bevismateriale, klikket det fullstendig for tiltalte. Han reiste seg opp, kastet i fullt raseri en av rettens PC-skjermer i gulvet, og hans mor og de øvrige i rettslokalet ble kalt «fitter». Deretter rev han til seg ytterligere en teknisk gjenstand som han prøvde å hive mot aktor og/eller dommerbordet.

annonse

Alarmen ble utløst

Etter at dommeren utløste overfallsalarmen, klarte flesteparten av rettens aktører raskt å komme seg i sikkerhet ut døra som er bak dommerpanelet.

Pågrepet av politiet

Både rettsbetjenter og politiet ankom raskt rettsalen. Tiltalte ble pågrepet, og satt i arresten. Ifølge hans forsvarer, var det avtalt med jourhavende politijurist at tiltalte samme kveld skulle innsettes i Oslo fengsel. Men, på grunn av plassmangel, var det ikke plass for den pågrepne der. Derfor ble han merkelig nok løslatt samme kveld, uten ytterligere anmerkninger, restriksjoner eller oppfølging.

Politivakt i retten neste dag

Relatert til tiltaltes spontane, utagerende, truende og angripende adferd, ble det besluttet at to politibetjenter skulle oppholde seg i rettslokalet og «beskytte» rettens aktører dagen derpå. Dagen etter ankom tiltalte retten alene som en fri mann. Det samme gjaldt i pauser, og når han forlot tinghuset.

Straffesaken utsatt 

Det er bemerkelsesverdig at dommeren, i forbindelse med rettsforhandlingene påfølgende dag, ba om ekstra sikkerhetstiltak. Dette fordi han formodentlig antar at vedkommende rett og slett er uberegnelig og farlig.

annonse

Det er åpenbart at den svært aggressive og redselsfulle adferden tiltalte utviste har preget både rettens administrator og meddommerne. Derfor mente dommeren at hendelsen, sett i relasjon til en fremtidig domsavsigelse, kunne påvirke hans objektive tankegang og beslutning i så måte. Dommeren avsa derfor kjennelse om at straffesaken skulle utsettes, slik at andre uhildede aktører kunne gjenoppta saken ved en senere anledning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon