Mor og datter passerer en nedbrent bank i Teheran. Demonstransjonene ble utløst av økte bensinpriser, men stikker langt dypere. Foto: Nazanin Tabatabaee /WANA / Reuters
annonse
annonse

Ikke islam, ikke Koranen, bare Iran. Dette er slagordet i Iran i dag.

Ayatollah Khomeini, som var åndelig leder for terrorgruppen Fadayan-e Islam, kom tilbake til Iran 1. februar 1979. Fadayan-e Islam står for en meget konservativ tolkning av islam og er mot alle former for reform og modernisering. Medlemmer av denne gruppen har myrdet mange iranske politikere og forfattere fra 1950 og utover.

Fadayan-e Islam vil ha et islamsk imperium basert på Muhammeds tid. I denne staten skal det ikke være noen plass for hverken bahaiene, jødene eller noe andre tankeretninger. Alle må utryddes. Denne terrorgruppen fikk frie hender i Iran og kontroll over iranere fra den dagen Khomeini satte sin fot på iransk jord etter mange år i eksil.

annonse

26. februar samme år ble terroristen, eleven og lederen for terrorgruppen Fadayan-e Islam Sadegh Khalkhali utnevnt av Khomeini som leder for shariadomstolen i Iran. Denne terrorgruppen og deres tilhengere markerte seg med svarte klær og pannebånd. På kort tid over tok de gatene, og slo hardt ned på alle demonstrasjoner mot hijab-påbud og mot regimet.

De drev kidnapping, knivstikking, drap og vold mot de som viste minste kritikk mot Khomeini. Bahaiene ble utryddet, jødene og kristne ble nedgradert. I en atmosfære av vold, henrettelser og terror ble det avholdt folkeavstemming for den islamske republikk, mens TV og radio erklærte at «de som ikke stemmer er mot Allah og må utryddes, og de får ikke stempel i sin legitimasjon». På denne måte kunne man gjenkjenne alle som ikke hadde stemt. Dette medførte en fare for å miste jobben, bli forfulgt eller miste adgang til universitet. Man kunne også miste rasjoneringskort som ga tilgang på mat. Så 98% stemte ja til en «islamsk republikk», uten å vite hva dette ville innebære.

Fadayan-e Islam og shariadomstolene under Sadegh Khalkhali henrettet 100.000 politiske fanger i løpet av et år, uten rettsak eller dom. Medlemmer av Fadayan-e Islam fikk alle nøkkelposisjoner i regjeringen og andre viktige institusjoner. De dannet Hizbollah, Basij og senere revolusjongarden.

annonse

Les også: Den fabelaktige Lily Bandehy

Etter at Ayatollah Khomeini døde overtok Ayatollah Khamenei som åndelig leder for Fadayan-e Islam. Medlemmer av denne terrorgruppen ble selv beskyttet av Khamenei. Derfor har de aldri blitt dømt for mord eller korrupsjon. De styrer markedet, priser, import og eksport. De kontrollerer narkotikahandelen og alle de store selskaper i Iran. De er som en stor mafia, som styrer iranere med optimal grådighet.

Denne terrorgruppen har tett samarbeid med Hizbollah og Hamas. De er innblandet i Yemen, Irak, Syria, Libya, Afghanistan og spesielt i Palestina. De prøver å utrydde jøder og å vinne over sine rivaler sunnimuslimene. For å finansiere krigen i ulike land har de utnyttet iranske ressurser, både menneskelige ressurser og oljerikdommen.

De er ikke nasjonalister. De vil ofre alt for å oppfylle drømmen om det islamske imperiet. Iranernes liv og skjebner betyr ingenting for dem.

Nå har denne terrorgruppen, som kun har lyttet til Khomeini og senere Khamenei, styrt Iran med rå makt i 41 år. Iran har blitt et fanget samfunn, og selv milde former for motstand har blitt straffet med henrettelser,  drap, fengsel, voldtekter og barbariske torturmetoder.

I dag lider iranere av arbeidsledighet, korrupsjon, inflasjon og  fattigdom. Barn dør foran øynene til foreldrene fordi de har ikke penger til sykehus eller medisin. De har ikke mat på bordet. Unge iranere prostituerer seg for å finansiere sine studier.

annonse
Restene av noen bensinpumper. Foto: Nazanin Tabatabaee /WANA / Reuters

Økningen i bensinprisen skyldes ikke at regimet ønsker å beskytte miljøet eller bruke penger til velferd i Iran. Det er for finansiere Hizbollah og Hamas i Libanon, i Palestina, i Irak , Syria og Yemen. På grunn av USAs sanksjoner kan ikke mullaene selge iransk olje til utlandet, så de presser sitt eget folk som ikke har noe mer å gi.

Nå som det fattige folket demonstrerer i gatene og krever sin rett til mat, medisiner og andre basale behov, svarer mullaene med å skyte dem ned. Regimet plasserer snikskyttere på høye bygninger og broer, bak trær og vegger. Helikoptere skyter uskyldige iranere, bare fordi de sier:

Nå er det nok! Det må bli slutt med å bruke iranske penger til å ruste opp Hizbollah og Hamas i andre land. Vi trenger de pengene til mat, til oss iranere!

Khamenei og hans president Rouhani sier i sine taler at Israel og USA står bak demonstrasjonene, og de ga klare ordre til Basij, militæret, revolusjongarden og politiet om å slå hardt ned på demonstrantene.

I min by Shiraz er over 300 mennesker drept og tusener såret, i Marivan i Kurdistan ble 45 drept og 500 såret natt til mandag. Ulike kilder fra Iran forteller om over 1000 som er drept på gatene, det er mange arrestasjoner og mange sårede. Antall drepte, sårede og arresterte øker for hvert minutt. Men det iranske regimet har lukket ned internett, slik at det er vanskelig å få bekreftet nyhetene.

De som protesterer mot mullaenes regime i Iran nå har ingen politisk retning eller leder. De er bare iranere, fattige folk som roper «Ned med Khamenei» og «Ned med det islamske regimet», «Ned med diktaturet».

Slagordet er: «Ikke islam, ikke Koranen, bare Iran!»

Nå rettes sinnet mot islam. Etter 41 år vet de hva islam er. De vet at islam ikke gir folket frihet eller brød.

Det er de fattige, folk fra underklassen og middelklassen som setter fyr på moskeene. Det er mainstream iranere som roper «islam ut av Iran!». De har blitt lurt i mange hundre år, fordi de ikke kjente islams sanne ansikt. De var arvelige muslimer. De hadde ikke lest hverken koranen eller hadithene. De hadde blitt lurt av imamene, de som kaller seg Allahs lys over menneskene.

De ga makten til islam i februar 1979 fordi de ikke visste noe om islam. Men i dag vil de ha makten til folket. Jeg, som iransk kvinne og som en forfatter i eksil, støtter iranere i deres kamp mot det barbariske, brutale islamske regimet. Jeg støtter at makten skal være hos folket, og ikke hos moskeene.

Nå er det nok. Jeg ber norske medier og politikere støtte iranere i kampen for frihet og demokrati.

Frihet for Iran. Frihet for iranere. Makt til det iranske folket!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon