Norsk Rikskringkasting NRK på Marienlyst. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

«Gunhild Stordalen ble i natt tildelt en «prestisjetung pris», ifølge NRK. Vi har ikke tiltro til at denne opplysningen kommer til å bli sjekket av Faktisk.no. Så la oss se litt nærmere på saken», skriver Kjetil Rolness.

Men Rolness fant ingen nyhetssaker om denne «prestisjetunge pris», det eneste var en pressemelding fra en annen som hatt mottatt samme pris. Utdeler var en privat stiftelse grunnlagt av en mediemogul.

Les også: Gunhild Stordalen kritiseres for hykleri etter rapport om «klimavennlig» kosthold

annonse

– Prisutdelingen framstår så langt som en helnorsk verdensnyhet, skapt og formidlet av Norsk Rikskringkasting. Og det er statskanalen som helt på egen hånd vurderer prisen til å være prestisjefull. Noe som i seg selv gir prestisje. Omtalen bekrefter selv i sin konsekvens. I kraft av sin nøytralitet og autoritet tildeler NRK Gunhild Stordalen prestisje, skriver Rolness i Medier24 og forteller hvordan NRKs nyhet spredde seg.

– Og dermed omtales prisen også som «prestisjefull» av Dagbladet i sin sitatsak, mens VG nøyer seg med å kalle den en «internasjonal pris» og Stavanger Aftenblad en «lederpris».

Les også: Oslo kommune gir milliardær-Gunhild 150.000 for å fly inn EAT-eksperter til miljøfeiring: – Et positivt bidrag til klimasaken

Rolness skriver at Gunhild Stordalen fløy en tur til Antarktis for å promotere klimaaktivisme. Hun reiste sammen med blant annet Ted Turner, ektemannen til Jane Fonda og grunnlegger av CNN. Turner donerte en milliard dollar til FN og fikk tittelen filantrop.

Prisutdelinger har to mål, skriver Rolness. Den som mottar en kan få «prestisje» om prisen har en høy status. Hvis prisen har en lav status og mottaker har en høy status. Da vil prestisjen gå den andre veien, til utdeler. Her nevner han Barack Obama, Bill, Clinton, Kofi Annan, Desmond Tutu og Angelina Jolie som eksempler på prestisjetunge prisvinnere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon