21 år gamle Philip Manshaus under fengslingsmøtet i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
21 år gamle Philip Manshaus under fengslingsmøtet i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed overmannet terrorsiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen. Søndag mottok de hedersprisen til organisasjonen Skanistan.
annonse

For første gang arrangerte organisasjonen prisutdeling søndag kveld.

Formålet med prisene er å bygge trygge og sterke flerkulturelle identiteter og rollemodeller, skriver de i en pressemelding.

Årets hederspris gikk til Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed, som overmannet terror- og drapssiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen i Bærum lørdag 10. august.

annonse

– Landshelter som stoppet terroristen under moskeskytingen i Bærum, skriver organisasjonen i sin begrunnelse.

Til NRK har Rafiq tidligere sagt at han ikke vet hvordan han klarte å overmanne Maushaus. Både Rafiq og Javed fikk ros av politiet for sin inngripen.

– Det er ikke tvil om at den raske og kontante inngripen fra dem som var i moskeen, har stoppet gjerningspersonen og dermed hindret ytterligere konsekvenser. Det er ikke ufarlig å gripe inn mot en bevæpnet person, og de har vist stort mot, sa enhetsleder i Oslo-politiet Rune Skjold til NRK etter angrepet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon