Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix
annonse
annonse

I et intervju med Dagbladet Magasinet lørdag går WHO-hjelpearbeider Elizabeth Hoff til frontalangrep på norsk asylpolitikk og på Sylvi Listhaug.

– Jeg blir helt mørkeredd av å høre på henne, og jeg spør meg selv hva hun må svare for en dag. Hun burde ha vært med meg en dag eller to da jeg bodde i Syria, sier Hoff om Frp-politikeren.

Hun mener at Listhaug kan være for «indoktrinert» til at et besøk i Syria hadde hjulpet på holdningene hennes, som Hoff sier hun blir «sjøsyk» av. Hun tror ikke et øyeblikk på at migranter, som tar seg gjennom mange trygge land for å komme til kalde Norge, er ute etter norske velferdsgoder.

annonse

Les også: Listhaug–innlegg på topp i sosiale medier

Vil hjelpe flere i nærområdene

Nå reagerer Sylvi Listhaug på de krasse påstandene. Hun presiserer at hun er opptatt av å hjelpe flere av verdens aller mest utsatte flyktninger, som befinner seg i trygge nærområder, men som mangler mye av det mest basale.

– I Sverige har man fulgt Hoffs linje i asylpolitikken, og tatt imot et rekordstort antall asylsøkere og flyktninger i årevis. Og vi ser jo hvilke enorme problemer dette har ført til i vårt naboland. Man må bruke hodet, i tillegg til hjertet, i asylpolitikken. Frp ønsker ikke svenske tilstander i Norge, sier Listhaug til Dagbladet.

annonse

– Vi ønsker å redde flest mulig mennesker, gjennom å hjelpe i nærområdene. For løsningen ligger ikke i å bruke milliarder av kroner på å hjelpe noen få mennesker til Norge og Europa. Pengene må heller brukes til å hjelpe millioner av mennesker i nærområder til krig og konflikt, som ikke har råd til å betale menneskesmuglere store summer for å komme seg til Europa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon