- Resett - https://resett.no -

Muslimer i sosiale medier hyller «helten» som angrep SIAN under demonstrasjon

Fredag ble mannen som angrep SIAN-leder Lars Thorsen, da sistnevnte satte fyr på et eksemplar av Koranen under en nylig demonstrasjon, hyllet av muslimer i sosiale medier.

Mannen, som ifølge Pakistan Today [1] kan hete Ilyas Umer, møtte opp blant motdemonstranter da den sterkt islamkritiske organisasjonen SIAN demonstrerte på Torvet i Kristiansand lørdag for en uke siden. Da Lars Thorsen satte fyr på Koranen tok han seg gjennom barrikadene politiet hadde satt opp, og gikk til fysisk angrep på Thorsen, som han sparket løs mot. Angivelig ble dette gjort for å forhindre at Koranen ble brent. Basketaket ble avbrutt da politiet grep inn, og tok både Thorsen og voldsmannen i arresten.

Muslimer har i ettertid tatt til sosiale medier, der de hyller voldsmannen og beklager seg over angivelig «islamofobi» i verden. Hashtaggene #ilyas_Hero_of_Muslim_Ummah, #Norway, #Defender_of_Quran og #TheGloriousQuran trendet på Twitter i Pakistan på fredag.

annonse

Les også: Pakistanske jurister krever dødsstraff for norsk koranbrenning [7]

Fordømmer brenningen

annonse

The Pakistan Union Norway (PUN), en høyt aktet sosial og kulturell organisasjon, fordømmer også koranbrenningen.

Organisasjonens leder Chaudry Qamar Iqbal sier i en uttalelse at Lars Thorsen har «såret» mange muslimers følelser. Han antyder også at koranbrenningen ikke rimer med Norges som et fredelig land med «respekt» for religioners «rettigheter».

Tegn abonnement [8] eller støtt oss på andre måter [9] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474