Henrik Kristoffersen kjørte en god 1. omgang i Levi. Foto: Alessandro Trovati/AP Photo/NTB scanpix.
annonse
annonse

Henrik Kristoffersen kjørte en glimrende finaleomgang i slalåmåpningen i verdenscupen og vant i finske Levi.

Kristoffersen kjørte inn til fjerde beste tid i første omgang, og gikk fryktløst til verks i finaleomgangen.

Rælingen-løperen dundret inn til ny bestetid etter strålende kjøring i henget, og da verken Ramon Zenhaeusern, Dave Ryding eller Clement Noel klarte å straffe nordmannen, kjørte han seg opp fra fjerdeplass til seier.

annonse

Kristoffersen vant rennet med knappe 0,09 sekunder til franske Clement Noel.

Dette er fjerde gang på rad Kristoffersen er på pallen i Levi, og den andre gangen han vinner.

– Jeg taper fortsatt tid på flatene, og er helt på grensa i henget. Det er fortsatt mulig å kjøre bedre, men det var akkurat godt nok i dag. Her i Levi kan du tape rennet på flata, men du vinner det i bratta. Og i dag vant jeg det i bratta, det er helt sikkert, sa Kristoffersen til NRK etter rennet.

Han var også klar på at vi kan vente oss mer utover i sesongen.

annonse

– Det er fortsatt mye å jobbe med. Det er ikke i nærheten av perfekt enda, men det er et stort steg i riktig retning, påpekte Kristoffersen, som søndag fikk gode svar etter den skuffende 18.-plassen i Sölden for fire uker siden.

Halvt nordmann satte standarden

Svenske Kristoffer Jakobsen satte standarden i 2. omgang med solide 52,70. Han kjørte seg opp 15 plasser og endte på 6.-plass.

25-åringen har far fra Fauske, men konkurrerer for Sverige. Han var i ledelsen helt til landsmann André Myhrer kom fra den åttende beste tiden i første omgang og slo ham med 0,19 sekunder. Like etter kjørte sveitsiske Daniel Yule inn til bestetid, noe som skulle holde til tredjeplass.

Sebastian Foss-Solevåg leverte en god finaleomgang og kjørte seg opp fra 14.-plass til 9.-plass, og var totalt 0,92, sekunder bak Kristoffersen.

Like bra gikk det ikke for rutinerte Leif Kristian Nestvold-Haugen. Noen småfeil på veien gjorde at han raste ned til en 27.-plass.

annonse

Kristoffersens største konkurrent Alexis Pinturault kjørte en elendig førsteomgang. Han var over to og et halvt sekund bak sin landsmann Noel, og klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Timon Haugen endte til slutt på en 60.-plass, 3,20 sekunder bak og kvalifiserte seg dermed ikke til finalen. Atle Lie Mcgrath, Simen Ramberg Christensen og Jonathan Nordbotten kjørte ut.

Mcgrath kjørte strålende fra start nummer 72 og leverte den nest beste tiden på den andre passeringen før han kjørte ut.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon