Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Kun én seierherre kan stå igjen etter kampen mellom islams dogmatisme og vestlige frihetsverdier. 

Debatten om koranbrenning har vekket sterke følelser og har ikke roet seg ennå. Den burde på et vis ha vært avsluttet og parkert for lenge siden, men den siste tidens utspill viser at det ikke har vært i nærheten av nok fokus i samfunnsdebatten på mange muslimers fullstendige motvilje mot å akseptere noe av det mest grunnleggende i vår vestlige kultur.

Nå er det grunn til å rope på resten av media. Dette spørsmålet berører fundamentet i våre verdier fra opplysningstiden. Dette fundamentet ligger til grunn for så mye av vår frihet, og har medført en rivende utvikling mot et mer rettferdig samfunn. Nå svinger pendelen tilbake. Islam er her, og rokker ved våre grunnprinsipper. Det er en skandale i seg selv at spørsmålet blir neglisjert i mediene. Denne debatten må populariseres, slik at flest mulig blir tvunget til å ta stilling, og forhåpentligvis se sannheten i øynene.

annonse

Religiøse absolutter 

Nå ser vi igjen, tiår etter at de kristne mørkemennene ble tvunget på retretten, at religiøse absolutter igjen får diktere hvordan vi skal bruke ytringsfriheten vår. Bakstreverske holdninger, særlig utbredte i islam, gjør seg gjeldende, og de krenkede muslimene er uforsonlige og kompromissløse. Islam skal ha forrang for ytringsfriheten, det finnes ikke noe imellom for dem. Det bør det heller ikke gjøre for oss.

Ansvarsfraskrivelser

annonse

Politidirektoratet følger opp mørkemennenes ønsker. Politikerne bortforklarer og prøver å ro seg unna ansvaret for myndigheten de har råderett over. Det er en skam. Intet mindre.

Hvem hadde trodd at blasfemi skulle bli en av vår tids store debatter, årevis etter at blasfemiparagrafen ble avskaffet, etter tiår med krass religionskritikk rettet mot kristendommen? Hva sier det om oss som samfunn? Er vi virkelig så svake at vi denne gangen ikke klarer å stå opp for de store kampsakene som engang befridde oss, bare fordi disse mørkemennene bokstavelig talt er mørke menn?

Det bør ikke være så vanskelig å sette skapet på plass. Kall Pakistans ambassadør inn på teppet i Oslo, fortell vedkommende hva ytringsfrihet er, og at vi aldri lar oss diktere av islamske blasfemiregler. For la én ting være klart; koranbrenning er ren religionskritikk. Det er ikke en hatefull ytring. Det er ikke mennesker som utsettes for ringeakt når Koranen brennes, det er islams ideer.

Det skal være lov å hate religion. Ideer er ikke noe man er født med. Mennesker har rettigheter. Religioner skal ikke ha det. Det må være klinkende klart, og vi kan aldri vike, for islam kommer aldri til å gjengjelde godviljen. Det finnes ingen gylden middelvei mellom frihet og religiøs undertrykkelse.

Vårt land

annonse

Politidirektoratet trenger en skikkelig oppstrammer. Norge bør ikke ta noe kritikk fra Pakistan eller noen andre umoderne, ufrie og urettferdige land der islam råder. Vi bør alle, om vi personlig mener koranbrenning er bra eller ikke, strekke på oss og stolt proklamere hvordan ting skal være i vårt land.

Muslimer som ikke finner seg i det, har i grunn ingenting her å gjøre. Den siste tidens hardkjør mot koranbrennere, trusler om straffeforfølgelse, drapstrusler med mer, har om ikke annet blottlagt et faktum som kun de fornektende ikke kan se; at islam i sin bokstavtro form ikke har noe i Vesten å gjøre. Islams dogmatisme kan ikke tas hensyn til, uten at friheten avskaffes.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse