Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) bør gå av, mener Professor Per Lægreid. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Professor Per Lægreid ved universitetet i Bergen mener at Arbeids- og administrasjonsminister Anniken Hauglie (H) bør gå av etter NAV-skandalen.

Lægreid er bekymret for at hele saken vil «koke bort i kålen» om ikke så skjer.

– Jeg mener statsråd Anniken Hauglie bør gå av. Hauglie er sittende statsråd, hun ble orientert om NAV-saken og det virker som hun er treg i avtrekkeren. Det ser ut som om det tok lang tid før hun dro i nødbremsen, sier han til VG.

annonse

Les også: Hauglie mener EU-dom fra 2017 ikke angår Nav-saken

– Mange har sviktet: Statsrådene har sviktet, NAV har sviktet, politiet har sviktet og domstolene har sviktet, sier Lægreid som også legger til at statsråder har gått av på langt mindre alvorlige saker før.

Bortforklaringer

annonse

Hauglie selv legger skylden på NAV.

– Det er veldig alvorlig at NAV allerede i februar 2019 satt på kunnskap om at det fantes pågående straffesaker, som følge av feil rettspraksis. Det er informasjon som departementet først fikk 30. august, sier hun.

NAV-direktør Sigrun Vågeng avviser dette.

– Da denne mailen ble skrevet, var vi ikke klar over at vi hadde feil lovforståelse om opphold i EU/EØS, skriver Vågeng i en uttalelse.

Ingen tar ansvar

Eksperten på offentlig forvaltning er ikke imponert over at ingen vil ta ansvar.

annonse

– Foreløpig koker ansvarliggjøringen bort i kålen. Dersom ansvaret pulveriseres så forvitrer tilliten velgerne har til både politikerne og staten, avslutter Lægreid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon