Farhad Shariati vil ha strafferabatt for æresdrap. Foto: Privat
annonse
annonse

I dagens multikulturelle Norge hvor vi har flere nordmenn med muslimsk bakgrunn, bør samfunnet ta hensyn til nye kulturer og levesett.

Dette skrev advokat Farhad Shariati i et debattinnlegg i Trondheim 24, hvor han argumenterer for at æresdrap bør gis strafferabatt.

– Dagens straffelov tar ikke nok hensyn til mannen av utenlandsk opprinnelse som ikke kjenner til norske kulturen, når mannens eller familiens ære skal reddes for enhver pris ved æresdrap, skrev han i innlegget og fortsatte:

annonse

– Kontrastene blir påfallende når vi mener at vårt vakre Norge og rettsreglene er altfor perfekte til at vi skal bry oss om alle de andre merkelige kulturelle normer andre velger å leve etter.

Tirsdag har saken skapt mye debatt i sosiale medier og nå har han bedt avisen slette innlegget. Selv etter at det ble slettet var det i 20-tiden mest delt i sosiale medier.

Les også: En ung kvinne vitner om et forsøk på æresdrap – hvorfor er norske medier tause?

annonse

Bombardert

Han skriver på Facebook at han gjør dette fordi han ble bombardert med kritikk.

Fastholder

Samtidig fastholder han sitt hovedpoeng, at man må kunne se mildere på æresdrap når det er snakk om nyankomne flyktninger og innvandrere.

«Skal man straffe de like hardt før de har rukket å bli kjent med våre norske normer/ verdier eller skal de behandles annerledes?» spør han retorisk.
Frp-kritiker

Farhad Shariati er opprinnelig fra Iran, men kom til Norge i 1996. Han har tidligere skrevet at Frp har gjort seg «særdeles bemerket med fiendtlige holdninger og enkeltuttalelser angående homofiles rettigheter.» I samme innlegg skrev Shariati: «Jeg tror verken homofili eller islam er en gjensidig trussel mot hverandre.»

annonse

I 2017 ble han vurdert som uskikket for barnevernssaker etter en konflikt med Fylkesnemnda i Trøndelag.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon