Christian Tybring-Gjedde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Christian Tybring-Gjedde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Mener Norge burde ha innkalt Pakistans ambassadør på teppet og gitt ham en leksjon i ytringsfrihet. 

Nylig ble det kjent at Norges ambassadør til Pakistan i møte med pakistanske myndigheter skal ha beklaget koranbrenningen i Kristiansand.

I møtet gjorde han det klart at norske myndigheter tar skarp avstand fra koranbrenningen som Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) sto bak i Kristiansand. Han gjorde det samtidig klart at norsk politi stanset demonstrasjonen av sikkerhetshensyn, og at i Norge har alle ytringsfrihet og rett til fritt å praktisere sin tro.

annonse

Les også: «Skal vi virkelig fortsette å la utenlandske muslimske regimer påvirke hvordan vi utøver ytringsfriheten her i Norge»

Nå ønsker Fremskrittspartiets fraksjonsleder Christian Tybring-Gjedde svar fra utenriksministeren under det såkalte regjeringsfraksjonsmøtet som finner sted på onsdager. Der møtes utenriksministeren med regjeringspartienes medlemmer i utenriks-og forsvarskomiteen.

– Jeg kan informere om at jeg som FrPs fraksjonsleder i utenriks- og forsvarskomiteen har bedt utenriksministeren på morgendagens R-fraksjonsmøte gi en orientering om bakgrunn, innhold og utfall av nevnte møte, sier Tybring-Gjedde til Resett.

– Har du noen forventning om at hun kommer til å følge dette opp?

– Hun har jo en plikt til å følge opp det regjeringen sier hun skal følge opp, og jeg er en del av et regjeringsparti, svarer stortingsrepresentanten.

Gi leksjon

Tybring-Gjedde omtalte også saken på sin Facebook-side søndag. Her tok han til orde for at Norge heller burde kalle inn Pakistans ambassadør på teppet, og gi ham en grunnleggende lekse i ytringsfrihet.

«Aksepterer ikke norske innbyggere med pakistansk bakgrunn ytringsfrihet har de ingenting i Norge å gjøre», skrev han.

Overfor Resett presiserer Tybring-Gjedde at han mener Pakistan valgte å kalle inn Norges ambassadør på teppet på bakgrunn blant annet av press fra norsk-pakistanere.

annonse

– Da mener jeg at Norge bør reagere på motsatt vis og fortelle tydelig at ytringsfriheten gjelder, selv om man synes det kan være vulgært, det gjelder også om Bibelen eller hva det nå skulle være ble brent.

YTRINGSFRIHETLa oss snu dette helt rundt! På tide å kalle inn Pakistans ambassadør til Norge på teppet og gi ham en…

Publisert av Christian Tybring-Gjedde Lørdag 23. november 2019

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon