Sians frontfigur Arne Tumyr kastet koranen under Sians demonstrasjon på Torvet i Kristiansand. Det førte til basketak mellom demonstranter og politi da noen brant deler av en bok. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er lov å brenne bibelen. Det er ikke lov å brenne koranen.

Politiet begrunner det med at koranbrenning kan før til voldshandlinger. Det er flere problemer knyttet til en slik håndheving av ytringsfriheten.

For det første, representerer politiets fortolkning nok en innskrenkning av ytringsfriheten.

annonse

For det andre, bryter politiets fortolkning med rettsstatens viktigste prinsipp om likhet for loven.

Les også: Det er viktigere å brenne Koranen enn noensinne. Men det er livsfarlig

For det tredje, er fortolkningen i henhold til juridiske ekspertise i strid med både Grunnlov og rettspraksis.

For det fjerde, er det ikke opp til politiet å vedta ny lover og nye lovfortolkninger. Det er opp til politikerne å vedta lover og påtalemyndighetene å påse at de blir håndhevd.

annonse

For det femte, det er helt og holdent opp til Justisministeren å skjære gjennom. Men justisministeren toer sine hender, løper fra sitt ansvar og overlater tilsynelatende vurderingen til Riksadvokaten.

For det sjette, Riksadvokaten toer også sine hender og sier han ikke har vurdert politiets nye retningslinjer. Vi har altså en Justisminister og Riksadvokat som kappløper fra ansvaret?

Les også: Lars Gule: Det er ikke hatefullt å brenne Koranen

For det syvende, er det nok en gang en bekreftelse på et Frp som setter de sorte limousinene foran de politiske prinsippene og en feig regjering som kaster seg nesegrus i støvet og roper «allah akbar»?

Blir det neste at den eneste måten vi kan uttrykke kritikk overfor en totalitær religion, som ikke selv aksepterer verken ytringsfrihet eller religionsfrihet, er å måtte gå med en binders i knapphullet, slik de var henvist til å vise sin avsky mot naziregimet under krigen?

annonse

Da er det vel i så fall bare et spørsmål om tid før det også blir straffbart!?

Hva er det som skjer i dette landet her?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon