- Resett - https://resett.no -

Nyhetsoversikt: MDG-Lan Marie sykmeldt: Jeg blir frustrert av å holde meg hjemme

MDG-byråd Lan Marie Berg.. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste sakene fra innland og utland. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept.


22.40: – Jeg blir frustrert av å måtte holde meg hjemme, skriver Lan Marie Berg i en oppdatering på Facebook tirsdag kveld.

Hun har vært i hardt vær på grunn av omfattende brudd på arbeidsmiljøloven de siste månedene. Hun fikk et barn med MDG-politiker Eivind Trædal i vår.

annonse

– Byrådsleder Raymond Johansen har gitt Hanna E. Marcussen ansvar for miljø og samferdsel i byrådet i byråd Lan Marie Bergs fravær, med virkning fra mandag 25. november til og med torsdag 2. januar 2020. Marcussen fortsetter som byråd for byutvikling i Bergs fravær, skriver Hølleland i en SMS til Dagsavisen.

Byrådsleder Raymond Johansen presenterer byrådet for Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

23:52 NTB skriver: Flere boliger evakuert i Bergen etter vannlekkasje under E39 i Sandviken.

Nødetatene har en rekke ressurser på stedet i forbindelse med et vannledningsbrudd i Sandviken. Store mengder vann har rent ut av muren, og Bergen Vann forsøker å lokalisere bruddet, skriver Bergensavisen [1].

annonse

– Vi frykter at det er rasfare, at både muren og et hus kan stå i fare for å rase ut, sier utrykningsleder Åge Lie i brannvesenet til Bergens Tidende [2].


21:19 NTB skriver: En mann i 40-årene er dømt til fem års fengsel for grov vold mot egen familie.

Mannen utsatte ekskona og fem barn for grov vold gjennom åtte år. Tre av barna har i etterkant blitt diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse (PTSD), skriver Bergens Tidende [3].

Barna har ifølge dommen blitt utsatt for slag, kveling, grove trusler og et voldsregime.


21:27 NTB skriver: To personer ble feilaktig fengslet for trygdesvindel i oktober.

Den siste av de feilaktig dømte personene ble løslatt 31. oktober, to måneder etter at alarmen gikk. Den andre ble løslatt 18. oktober. Mannen som ble løslatt 18. oktober, fikk brev fra Nav i forrige uke der de beklaget.

annonse

– Vi har feiltolket EØS-reglene. Vi beklager feilen overfor alle berørte. Vi vil gjøre en ny vurdering av saken din. Vi kan ikke si sikkert om du er berørt av denne feilen før vi har vurdert saken din på nytt, heter det i brevet, ifølge Aftenposten.


20:33 NTB skriver:Etterforskning av legemiddelselskaper i USA grunnet overdosekrisen.

Etterforskerne skal nå granske om legemiddelselskapene med overlegg har oversvømt samfunnet med smertestillende opioider, melder Wall Street Journal [4].

Lovene som tas i bruk, blir vanligvis brukt mot narkolangere, ifølge avisens kilder.


20:14 NTB skriver: Opptil 167.000 automatiske strømmålere virker ikke som de skal.

Nesten 3,2 millioner strømkunder har fått installert automatiske strømmålere. Årsaken til at målerne må leses av manuelt, er dårlig mobildekning.

– Hovedårsaken er for dårlig mobildekning i enten bosteds- eller hytteområdet. Men så må vi også ha god nok mobildekning helt inn dit hvor strømskapet står, og det er jo ofte i kjelleren. Derfor må montørene helt ut til hver enkelt for å se på dekningen og eventuelt montere forsterket antenne på strømmåleren, sier Geir Holen i BKK til NRK.


19:21 NTB skriver: Nederlandsk politi har pågrepet to menn som er mistenkt for å planlegge et terrorangrep.

Mennene skal ha planlagt å bruke selvmordsvester og minst én bilbombe, og angrepet skulle finne sted i Nederland innen utgangen av året, ifølge nyhetsbyrået ANP.


18:45 NTB skriver: Rødts mistillitsforslaget mot arbeidsminister Anniken Hauglie (H) kan bli avgjort på Stortinget onsdag.

Tirsdag besluttet Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité at det skal holdes høring i saken 9. og muligens også 10. januar.

– Vi vil gjerne at Hauglie skal gå så fort som mulig, men vi er lydhøre for andre partier som sier at de ønsker mer tid. Det er underlig om de samme partiene går inn for hastebehandling samme dag som vi leverer forslaget, sier Moxnes til NTB.


17:53 NTB skriver: En fotgjenger er alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av en taxi på bryn i Oslo.

annonse

Ulykken skjedde ved Bryn senter i 17.15-tiden tirsdag.


 

 

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474