Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
annonse
annonse

Omfanget av vold og trusler knyttet til narkotikamarkedet i EU ser ut til å stige, viser den årlige rapporten til EUs narkotikabyrå (EMCDDA).

Utviklingen av nye syntetiske stoffer og endringer i de tradisjonelle rutene som fører narkotika inn i Europa, fører til økende konflikter mellom gjenger, skriver EUs narkotikabyrå (EMCDDA) i sin årlige rapport, som ble publisert tirsdag.

Salget av syntetiske opioider online skaper eksempelvis en ny konkurranse for heroinleverandører.

annonse

– Denne utviklingen skaper forutsetninger for forstyrrende kriminelle forretningsmodeller, større konkurranse og dertil hørende konflikt, med potensiale for økende skade. Dette inkluderer vold relatert til narkotikamarkedet, heter det i rapporten.

Den omtaler vold og trusler relatert til narkotikamarkedet som en økende bekymring i EU, der våpenbruken også befinner seg på en oppadgående kurve.

– I tillegg til skytevåpen, inkludert automatiske våpen, ser det ut til at bruken av håndgranater og eksplosiver i forbindelse med narkotikarelatert vold øker, heter det i rapporten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon