Frp-nestor Carl I. Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen ber utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide sette hardt mot hardt etter Pakistans ønske om at Koranbrenning blir stanset av norske myndigheter.

I går ble det kjent gjennom NRK at Norges ambassadør i Pakistan ble kalt inn på teppet etter koranbrenningen i Kristiansand forrige helg.

Utenriksdepartementet i Pakistan møtte lørdag Norges ambassadør Kjell-Gunnar Eriksen for å uttrykke dyp bekymring på vegne av myndighetene og Pakistans befolkning. Under møtet ga Pakistan klar beskjed at over en milliard muslimer har blitt fornærmet som følge av bokbrannen på norsk jord.

annonse

Se video av bokbrannen her:

Norge beklaget til Pakistan

annonse

Pakistan hevder ytringsfrihet ikke rettferdiggjør slike handlinger og krever at de involverte blir straffeforfølgt.

– Norske myndigheter ble oppfordret til å bringe de ansvarlige for retten og å forhindre gjentakelse av en slik hendelse i fremtiden, het det i pressemeldingen som gjengis av det pakistanske nettstedet The News.

Norges ambassadør la seg langflat under møtet med pakistanske myndigheter og uttalte at Norge tar avstand fra SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) som brente Koranen.

– I møtet gjorde han det klart at norske myndigheter tar skarp avstand fra koranbrenningen som Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) sto bak i Kristiansand. Han gjorde det samtidig klart at norsk politi stanset demonstrasjonen av sikkerhetshensyn og at i Norge har alle ytringsfrihet og rett til fritt å praktisere sin tro, sier underdirektør Ane Haavardsdatter Lunde til NRK.

Les også: Drapstruet etter å ha brent Koranen

Ytringsfrihet

annonse

Kravet fra pakistanske myndigheter om å stanse koranbrenning får Frp-profil Carl I. Hagen til å se rødt. Han ber nå utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide innkalle Pakistans ambassadør og «gi vedkommende en forelesning om vår grunnlovsfestede ytringsfrihet».

Hagen mener det er uhørt at den norske ambassadøren ble kalt inn på teppet i Pakistan der han ble anmodet til å stanse bokbranner i fremtiden.

– Jeg forventer og forlanger at vår utenriksminister innkaller Pakistans ambassadør i Norge og gir vedkommende en forelesning om vår grunnlovsfestede ytringsfrihet og at vi skal ha oss frabedt belæring om hva vår grunnlov tillater!, raser Frp-politikeren.

Hagen ber de som ikke liker den norske grunnloven om å forlate Norge.

– De som ikke vil akseptere våre grunnlovsfestede rettigheter står fritt til å forlate Norge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon