Viggo Kristiansen. Arkivfoto: Photoline / SCANPIX
Viggo Kristiansen. Arkivfoto: Photoline / SCANPIX
annonse

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen skal gjøre et lengre intervju i en ny podkast hvor Christian Marstrander er programleder.

Podkasten, som består av sju episoder, er et samarbeid mellom Lyder Produksjoner og TV 2, skriver Medier24.

Les også: Gjenopptakelseskommisjonen behandler Baneheia-saken før jul

annonse

– Jeg ville gjerne finne ut av, og dermed forklare, hvorfor sårene aldri gror i denne saken. Uavhengig av skyldspørsmålet er det mange sider ved denne saken som ikke har kommet like godt frem. Dette er et forsøk på å nøste opp i historien så lytterne kan skjønne bedre hva kommisjonen nå skal vurdere, sier Marstrander i en pressemelding.

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, mener podkasten er presseetisk forsvarlig, selv om den tidligere journalisten, Svein Tore Bergestuen, som har vært tydelig om sin skepsis rundt skyldspørsmålet i saken, også skal delta.

– Selv om Bergestuen har flagget sitt engasjement og sin skepsis til dommen er dette balansert og grundig gjennomført. Marstrander går inn i dette med en oppriktig nysgjerrighet. Det er presseetisk forsvarlig, og kildekritikken er ivaretatt. Jeg har ingen problemer med å stå som redaktør for denne serien, etter å ha gått nøye gjennom både forarbeidet og produksjonen, sier Solbrække i pressemeldingen.

annonse

Viggo Kristiansen har hele tiden hevdet sin uskyld i saken.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse