annonse
annonse

Pakistanske demonstranter brant det norske flagget i portest etter SIANs brenning av koranen.

Det har kommet mange sterke reaksjoner fra muslimske miljøer etter Koranbrenningen i regi av SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) forrige helg. SIAN-leder Lars Thorsen brente koranen på torget i Kristiansand og ble angrepet med karatespark og slag av sinte muslimer.

Video av bokbrannen kan du se her:

annonse

Beklaget koranbrenning

Som følge av bokbrannen ble Norges ambassadør i Pakistan kalt inn på teppet av pakistanske myndigheter der det ble fremmet krav om at de som brente boken ble straffeforfølgt.

Ambassadør Kjell-Gunnar Eriksen la seg langflat og beklaget på vegne av Norge. Han uttalte ifølge NRK at norske myndigheter tar sterkt avstand fra SIAN og brenning av koranen.

Men selv om Pakistan har satt press på norske myndigheter om å straffeforfølge de som brente koranen, ble det norske flagget brent på åpen gate i byen Karachi. Video av flaggrenningen kan du se øverst.

Det er ikke kjent om Pakistans ambassadør har blitt kalt inn på teppet av norske myndigheter angående flaggbrenningen, eller om pakistanske myndigheter tar avstand fra skjendingen av det norske flagget.

Det er heller ikke kommet en uttalelse fra utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) angående flaggrenningen.

Skal brenne en ny koran

Det var under en SIAN-demonstrasjon i Kristiansand lørdag 16. november at organisasjonen satte fyr på koranen som siden har fått internasjonal oppmerksomhet.

annonse

SIANs frontfigur Arne Tumyr sier at den islamkritiske organisasjonen kommer til å brenne Koranen på nytt.

– Dette er bare begynnelsen på en frihetsbevegelse. Den handler om retten til å drive religionskritikk, skal Tumyr ha uttalt til Agderposten.

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon