Pete Buttigieg under andre runde av demokratenes debatt torsdag 27. juni. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratiske Pete Buttigieg sier i uttalelse at han forstår bekymringene over sine ytringer i 2011 om afroamerikanere og utdanning, men beklager dem ikke. 

Kommentarene dukket opp igjen på sosiale medier denne uken:

– Vi trenger å se bevis på at utdanning kommer til å fungere for dem. Og det er mange barn, spesielt i minoritetsnabolag med lavere inntekt, som bokstavelig talt ikke har sett det fungere. Det finnes ingen som de kjenner personlig som forklare dem verdien av utdanning, sa Buttigieg den gangen.

annonse

Sinne

Kommentarene har skapt sinne i afroamerikanske miljøer, som har rettet sterk kritikk mot Buttigieg. I et essay skrevet av Michael Harriot og publisert på den afroamerikanske nyhetssiden The Root på mandag, går forfatteren hard til verks. Buttigieg blir blant annet kalt en «en lyvende morra******».

Les også: Afroamerikansk støtte til Trump når stadig nye høyder

annonse

– Buttigieg har aldri gått på en skole med mer enn 10 prosent svarte elever, men tror allikevel å vite hva som hindrer svarte barn i å oppnå sine aspirasjoner om utdanning, raste Harriot.

På defensiven

Buttigieg svarte på Harriots kritikk ikke ved å beklage kommentarene, men ved å si at de ikke gjenspeiler helheten i hans forståelse om hindringene som svarte studenter møter i det amerikanske utdanningssystemet – da som nå.

– Jeg tror jeg snakket om behovet for mentorskap og behovet for karriereveier. Problemet er at det kan føles som en validering av en fortelling som noen ganger klandrer offeret for konsekvensene av systemisk rasisme. Jeg forstår hvorfor Harriot var opprørt, og jeg forstår perspektivet og er stort sett enig, svarte han i en kommentar til CNN på tirdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon