- Resett - https://resett.no -

Iransk konsulat satt i brann i Irak

Demonstranter i Irak har satt det iranske konsulatet i byen Najaf i brann. Flere er drept i nye demonstrasjoner i landet det siste døgnet.

Irakisk politi bekrefter at bygningen er brent ned. Staben tok seg ut bakdøra og er ikke skadd.

I nesten to uker har Bagdad og mange sjiadominerte byer i sør vært preget av de største demonstrasjonene siden den amerikanske invasjonen i 2003. Mer enn 350 har mistet livet, og omkring 15.000 er såret.

annonse

Demonstrantene anklager den sjialedede regjeringen for korrupsjon og protesterer mot manglende offentlige tjenester og høy arbeidsledighet. Økende iransk innflytelse i landet vekker også sinne hos mange.

Minst seks mennesker er drept i sammenstøt siden i går, ifølge lokale kilder.

I Bagdad ble minst to demonstranter drept onsdag i kamper med sikkerhetsstyrker, opplyser kilder i helsevesenet og tjenestemenn som ikke ønsker å bli navngitt.

annonse

Samtidig skal én demonstrant ha blitt drept i Karbala på ettermiddagen. Dermed er til sammen fire mennesker blitt drept i denne provinsen det siste døgnet.

Tirsdag ble Bagdad rammet av tre eksplosjoner som kostet seks personer livet. Ekstremistgruppa IS, som ikke lenger kontrollerer landområder i Irak, sier den står bak.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474