Illustrasjonsbilde: ATTA KENARE / AFP
annonse
annonse

Det iranske utenriksdepartementet kalte tirsdag Norges charge d’affaires inn på teppet etter koranbrenningen i Kristiansand lørdag i forrige uke. 

Det iranske utenriksdepartementet advarer Norge mot å spre det de kaller hat og vold. Ytringsfrihet blir ikke godkjent som grunn for det Iran kaller ekstremisme, skriver Islamic Republic News Agency.

Koranbrenningen kan få alvorlige konsekvenser, heter det fra det iranske utenriksdepartementet.

annonse

Les også: Pakistan ber Norge stanse koranbrenning, det får Hagen til å se rødt: – De står fritt til å forlate landet!

Iransk UD oppfordrer Norge til å ta grep og forhindre at noe slikt skjer igjen. Den norske diplomaten som møtte da ambassadøren ikke var til stede, lovet å overbringe Irans protest til den norske regjeringen og la til at Norges regjering tar avstand fra denne handlingen.

– Norge står for ytringsfrihet men den norske regjeringen er forpliktet til å ivareta sikkerheten til norske muslimer og forhindre ekstremisme og hat, sa han.

annonse

Det blir også påpekt fra Irans side at norske muslimer vil anmelde koranbrenningen. Dette utspillet fra Det iranske utenriksdepartementet, ble først omtalt i Norge i Document.no.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon