AP Photo/Fareed Khan
annonse
annonse

Telenor Pakistan rykket tirsdag inn en annonse i avisen The Dawn, hvor selskapet fordømmer koranbrenning i Norge.

Annonsen sto på førstesiden av den pakistanske storavisen, melder VG.

«Vi fordømmer på det sterkeste besudlingen av den hellige Koranen som skjedde i Norge og fortsetter med å uttrykke vår dypeste medfølelse. Vi står sammen i solidaritet med våre landsmenn og vil fortsatt være forpliktet overfor millioner av pakistanere i årene som kommer», heter det i annonsen.

annonse

Telenors pakistanske datterselskaps annonsering skjer i kjølvannet av at lederen av organisasjonen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) Lars Thorsen satte fyr på et eksemplar av Koranen under en demonstrasjon i Kristiansand 16. november.

Falsk informasjon

Etter koranbrenningen har det sirkulert falsk informasjon i lokale medier i Pakistan om at landets konsesjonsmyndigheter skulle stenge Telenors tjenester.

I den forbindelse gikk myndighetene ut med informasjon om at dette ikke stemmer, og Telenor Pakistan informerte også sine kunder gjennom annonser i fem av landets aviser.

annonse

Telenor-ledelsen i Norge sier til VG at de har registrert reaksjonene i sosiale medier i Pakistan, men at selskapet har full fokus på ordinær drift.

– Aktiviteten på sosiale medier har de siste par dagene vært avtagende med hensyn til Telenor, sier kommunikasjonssjef Hanne Knudsen.

Ambassadør inn på teppet

Koranbrenningen har fått muslimer flere steder i verden til å reagere, og emneknaggen #Boycottnorway, boikott Norge, har blitt brukt i sosiale medier.

Lørdag ble Norges ambassadør til Pakistan kalt inn på teppet til Pakistans utenriksdepartement etter koranbrenningen, og tirsdag ble et norsk flagg påtent av demonstranter i Karachi.

Det iranske utenriksdepartementet har også kalt Norges chargé d’affaires til Iran inn på teppet, hvor de ba den norske diplomaten videreformidle Irans protest.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon