USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse

USAs president Donald Trump ble orientert om det interne varselet mot ham flere uker før USA utbetalte 390 millioner dollar i militær bistand til Ukraina.

To anonyme tjenestemenn hevder at Trump ble orientert om varselet av to advokater i Det hvite hus i slutten av august, skriver New York Times.

Advokatene skal ha fortalt Trump om varselet og forklart ham at de undersøkte hvorvidt de var juridisk forpliktet til å melde ifra til Kongressen eller ikke. Den militære bistanden, som var holdt igjen, ble utbetalt 11. september etter økende press fra parlamentarikere.

annonse

Opplysningene kaster nytt lys over tidslinjen i den såkalte Ukraina-skandalen, hvor Trump skal ha presset sin ukrainske motpart til å etterforske Joe Biden, som ligger godt an til å bli Demokratenes presidentkandidat i valget i 2020. Saken har ført til at en riksrettsetterforskning er innledet mot presidenten.

En telefonsamtale i sommer mellom de to presidentene står sentralt i saken, hvor Trump oppfordret Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å starte en etterforskning av Biden og hans sønn Hunter.

Trump holdt igjen 390 millioner dollar, om lag 3,6 milliarder kroner, i militær bistand til Ukraina. Det hvite hus har hevdet at tilbakeholdelsen av bistanden ikke var knyttet til et krav om en etterforskning av Biden.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse