Kongo rammes hardt av både meslinger og ebola. Her er en WHO-arbeider på plass i Kongo i forbindelse med et vaksinasjonsprogram mot ebola i fjor. Foto: Sam Mednick / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den svært smittsomme sykdommen meslinger har ført til at over 5.000 mennesker har mistet livet i Kongo så langt i år, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Ved midten av november var det blitt registrert 250.270 tilfeller av meslinger, inkludert 5.110 dødsfall, ifølge WHO.

Tallet er over dobbelt så høyt som antallet døde etter landets ebolaepidemi.

annonse

Meslingepidemien i Kongo skjøt fart i juni, og i september ble det iverksatt en vaksinekampanje i et forsøk på å få situasjonen under kontroll. WHO opplyser at kampanjen fortsatt pågår og at den er forventet å bli fullført ved utgangen av året.

Ifølge organisasjonen er hele landet omfattet av utbruddet, og de som i størst grad rammes er barn og spedbarn.

Meslinger er en svært smittsom virussykdom som spres ved dråpesmitte og gir kraftige forkjølelsessymptomer, feber og utslett. Virussykdommen kan forebygges med vaksinering, men WHO har den siste tiden uttrykt bekymring for økt vaksinemotstand i flere land.

annonse

Vaksinen er ifølge WHO svært effektiv, og organisasjonen oppfordrer alle til å sørge for at de er tilstrekkelig vaksinert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon