9. januar er det høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget om Nav-skandalen. Eva Kristin Hansen (Ap) er saksordfører i saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

I januar besluttet Nav å tilbakebetale 200.000 kroner til en kvinne fordi de hadde tolket EØS-reglene feil. En innrømmelse av feil, sier Aps Eva Kristin Hansen.

– Det jeg tenker umiddelbart, er at alarmklokka har gått et sted i systemet siden hun fikk tilbake pengene. Noen skjønte at man hadde tolket feil. Likevel fortsatte man å fengslet folk – fortsatte å behandle folk forskjellig, sier saksordfører Eva Kristin Hansen (Ap) for Nav-saken i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget til Klassekampen.

– At Nav betalte tilbake de pengene, er en innrømmelse, sier Hansen.

annonse

Onsdag skrev Klassekampen om den 56 år gamle Stavanger-kvinnen som fikk tilbake pengene etter at Trygderetten hadde slått fast at Navs tolkning av regelverket var feil. Kvinnen var i sin fulle rett til å være i Spania mens hun fikk arbeidsavklaringspenger.

Selv om Nav innrømmet feilen og betalte tilbake pengene til kvinnen, fortsatte Nav å politianmelde brukere som hadde tatt med seg AAP, sykepenger eller pleiepenger til utlandet. Den siste anmeldelsen ble levert i april, tre måneder etter at Nav besluttet å betale tilbake pengene til kvinnen.

– Det kan jo framstå som ønsket politikk. Selv om man enkelte steder i Nav har anerkjent at man har tatt feil ved å tilbakebetale penger, så har man ikke endret praksis, sier Hansen til avisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon