Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i 40-årene skal ha blitt ranet av fire muslimske gjerningsmenn i Trondheim onsdag kveld. Ranet skal ha funnet sted utendørs rundt klokken halv ti på kvelden. 

Mannen som skal ha blitt ranet står frem med fullt navn og bilde i nettavisen Norge IDAG. Han heter Roar Fløttum, og forteller at han hadde vært på bønnemøte i menigheten han tilhører i Trondheim, da overfallet fant sted. Etter møtet pleier han å ta seg en runde i byen for å dele ut evangeliet og be for de syke. Dette skal han ha gjort også denne onsdagen.

– Jeg kom etter hvert i kontakt med en gruppe på fire muslimske menn. Jeg spurte om de ville bli bedt for og han ene ville det. Han hadde vondt i ryggen. Jeg ba for ham, og han sa han ble omtrent femti prosent bedre. Jeg fikk be for ham en gang til, og da ble han helt bra, sa han. Jeg fikk også be for en av de andre og etter to bønner ble han også helt bra. De var så sjokkerte at jeg trodde på dem. De var veldig troverdige i måten de responderte på, sier Fløttum til Norge IDAG.

annonse

Les også: Muslimer i sosiale medier hyller «helten» som angrep SIAN under demonstrasjon

Lurte offeret

De fire muslimene skal så ha lurt mannen med seg inn i en bakgård, med påstander om at de hadde en annen kamerat som hadde skadet foten. Fløttum forteller at da de kom inn i bakgården dyttet de ham ned i en kjellertrapp før de slo og sparket ham i ansiktet. 

annonse

– De truet meg til å gi fra meg bankkort og sertifikat, koder, mobil og Apple-ID. De holdt meg som gissel der i en time mens de tok ut fra kortet. De fikk ut rundt ti tusen kroner. Mens de holdt meg der, truet de meg og sa de ville drepe meg om jeg ikke konverterte til islam. De ville ha meg til å si noen ord på arabisk. Jeg ble redd og trodde faktisk at de kom til å drepe meg, fordi de sa de hadde kniv og ikke ville ha vitner, sier Fløttum.

Er på frifot

Ingen mistenkte gjerningspersoner er pågrepet ennå, og de fire mennene som skal ha gjort dette er på frifot. Dette opplyser operasjonsleder Viola Elverum i Trøndelag politidistrikt overfor Adresseavisen. Etterforskningsleder Kristian Mørkved ved Felles straffesaksinntak (FSI) i Trøndelag politidistrikt har bekreftet at offeret ble utsatt for vold og trusler.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon