Illustrasjonsbilde. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
annonse
annonse

Bergen moské har over 3.000 medlemmer, og har hatt en medlemsvekst på 20 prosent det siste året. Nå bygges en ny, flott moské på 1400 kvm.

Ifølge Human Rights Service (HRS) er det sendt ut varslingsbrev til naboene:

«Den nye moskeen skal ligge delvis under bakken, med grøntområde på taket og en tårnliknende seksjon i den ene enden. Det viser den foreløpige illustrasjonen som er sendt ut sammen med varslingsbrevet.»

annonse

Totale kostnader anslås til 40-50 millioner kroner. Med kun 12 millioner kroner på bok kan det bli aktuelt med lån. Det må i tilfelle «skje uten at det kommer i strid med det islamske forbudet mot renter».

Les også: HRS: Tyrkia har styring over flere moskeer i Norge

HRS har tidligere avslørt at Bergen moské hadde tilknytning til Bilal Philips, en internasjonalt kjent ekstremist som kjemper for et verdensomspennende kalifat basert på sharia. Philips er bannlyst i en rekke land, deriblant Danmark, Tyskland og Storbritannia. Men Bergen moské holdt kurs i regi av Islamic Online University som ledes av nettopp Philips.

annonse

Også Islam Net har vært tilknyttet dette nettbaserte «universitetet».

HRS skriver videre at Bergen moské har sluttet med slike ekstremistkurs, muligens på grunn av fokuset fra nettopp HRS.

HRS avslutter slik:

«Men å tro at Bergen moské skulle ha «konvertert» til en ideologi og retning innen sunniislam som står på det moderne, frie demokratiest side, se det tror vi ikke.
Da er det bare å håpe at Bergens naboer av mosképlanene setter den ideologiske foten ned. Å forvente drahjelp fra lokalpolitikere eller lokale medier, kan man fremdeles i Norge anno 2019 ikke forvente.»

 

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon