Lily Bandehy. Foto: Paul Weaver
annonse
annonse

Mens frykten for represalier og reaksjoner fra ekstreme muslimer får Vest-Europa til å bøye knærne for islam, vokser en ny anti-islamsk bevegelse fram i de muslimske land, spesielt i Iran som har vært direkte utsatt for islamsk styre i 41 år.

Det første årsaken er det samme som skjedde med kristendom under opplysningstiden. Bibelen ble oversatt til ulike språk og presteskapet og kirken mistet eneretten på lesing og tolkning av bibelsk tekster. I muslimske land har islamske lærde og imamer med makt forsøkt å hindre at koranen og hadithene ble oversatt og tilgjengelig for folk. Alt skulle være på arabisk og leses på arabisk. Islamske lærde argumenterte for at en god muslim må lese koranen og be på original språket, for å unngå feil i oversettelsen. Slike feil er en stor synd, helvetes ild må påventes.

I tillegg stilte de mange krav om hvordan man skal berøre koranen: Man må være ren og nyvasket,akkurat som før en bønn. Koranen skal holdes med begge hendene, man skal kysse den første hånden, og hvis du mister koranen på gulvet må man betale bot til moskeen. Hvis en har hatt samleie eller har menstruasjon kan man ikke ta i koranen.

annonse

Alle de tankeløse kravene har ført at folk har koranen hjemme, men de har unngått å røre den for å ikke synde mot reglene. Profetens liv, biografier, bilder og koranen beskyttes av et tykt lag av glorie. Dette gir stor makt til imamene, slik at de kan lese og tolke som de vil på sine møter. Det sanne islam kommer aldri frem, ikke før det er for sent. Men de siste årene har koranen blitt oversatt til ulike språk, og man kan finne slike oversettelser på internett.

Samtidig: Etter at Khomeini tok makten i 1979  og etablerte den første islamske stat eller kalifatenes tid ble islam en stor politisk maktfaktor som spredde seg fra Iran til hele den muslimske verden. Det ble ulike opptøyer og demonstrasjoner, som kulminerte med «den arabiske våren». Sekulære regimer styrt av diktatorer ble veltet og erstattet med islamske regimer. Som Morsi i Egypt eller islamvennlige regimer som i Irak.

Les også: Det iranske regimet skal bort – det er bare et spørsmål om tid

Da islam fikk kontroll over makten kom islams sanne ansikt frem i form av rene religiøse diktaturer. Det ble mer vold, strengere lover, og økt fattigdom. Og folket forsto at islam ikke skaper likhet, frihet og brød. Islam har i de muslimske land skapt borgerkrig (shia-sunni), krig med naboland, større fengsler, drap på de som opponerer, mer sensur av media og ingen individuell frihet. Vi har fått inflasjon, korrupsjon, lovløshet, terror, barbariske straffemetoder, arbeidsledighet, interne flyktninger, migrasjon til Europa, og majoriteten av befolkningen blir fattigere.  Alt kontrollert av en privilegert overklasse som i samarbeid med religiøse ledere styrer de islamske landene på bekostning av de fattige.

Snur ryggen til islam

Dette er årsaken til at stadig flere i ulike muslimske land snur ryggen til islam og åpner for  nytt, sekulært regime. I Irak savner man Saddam Hussein, i Libya hylles Ghadaffi, i Iran roper folk på Reza Sjah. I Pakistan øker antallet eks-muslimer raskt. For to år siden hadde en hemmelig Facebook-side for eks-muslimer i Pakistan over 100.000 medlemmer. De registerte seg med falskt navn, men dette ble oppdaget. To av initiativtagerne til denne siden klarte å rømme, men en er fengslet og risikerer dom for blasfemi.

I Tyrkia er det stor motstand mot Erdogan og islamiseringen av landet. Unge folk fra Iran, Afghanistan og til og med Yemen brenner koranen, filmer det og legger på nett. I Iran konverterer mange i skjul, til kristendom, bahai og særlig til  zoroastrismen, den gamle persiske religionen fra tiden før den islamske invasjonen. Konvertitter må leve i skjul og late som at de er muslimer, siden de risikerer dødsstraff under blasfemilovene.

I Iran har det vært store demonstrasjoner hvert eneste år, de største var i 2009, den grønne bevegelsen. De mest alvorlige er demonstrasjonene som pågår nå. Slagordet er klart: Islam ut av Iran. Husene til imamer som leder fredagsbønn, moskeer, Hizbollah-stasjoner, banker, alt ble satt i brann av folket. Det islamske lederskapet i Iran  har gitt orde om å drepe folket som demonstrerer. Hver eneste dag blir folk drept i gatene, i studentboliger og selv på sykehusene. Til og med de som skal hjelpe sårede bli skutt.

Les også: Ikke islam, ikke Koranen, bare Iran

annonse

Islam gir ikke brød men våpen

Folk i Iran har fått med seg at det er islam som dreper dem. Det er islamske snikskyttere som myrder deres unge. Iranere har fått med seg på sin kropp og sjel at utsagn som «dette er ikke islam» «islam er bare fred» er løgn. Islam er vold, fengsel og fattigdom. Islam gir ikke brød til muslimer, men våpen som kan brukes til å drepe andre muslimer. Iranere har fått nok av islam og det islamske regimet.

I 1979 skapte Iran stor fremgang, politisk makt og innflytelse for islam. Men i dag, hvis iranerne klarer å styrte mulla-regimet, kommer dette til å påvirker alle muslimske land. Vi kan få en bevegelse i riktig retning, mot opplysningstid og renessanse i den muslimske verden.

Les også: Den persiske sivilisasjon ble ødelagt av islam, ikke av jødedommen

Jeg håper nordmenn ser historien, forstår den og forstår iranernes kamp for frihet fra religion. Jeg håper nordmenn forstår hvor viktig iranernes kamp er for hele regionen og verden.

Mens det her i Europa blir stadig mer islam, blir det mindre islam i mange land i Midtøsten, og jeg tror Iran er det det landet med flest ateister i hele verden. I beste fall blir Iran et sted mine barnebarn kan komme tilbake til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon