Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

I boken Veien til Resett beskriver Helge Lurås prosessen som ledet til Resett. Snøballen begynte å rulle for alvor etter at Trump vant valget, noe Lurås som en av de få i Norge hadde spådd kom til å skje.

At han fikk rett, satte ham i kontakt med nye nettverk. Et av dem ledet til Aker-konsernet og et foredrag for toppledelsen. Lurås beskriver en ordveksling mellom Røkke og ham selv, hvor begge sto på sitt.

Les også: Snart jul. Resett trenger din hjelp for å overleve!

annonse

Det endte med at Røkke forlot lokalet demonstrativt under foredraget med ordene «Dette har jeg ikke tid til. Jeg må tjene penger.»

Konsernsjef Øyvind Eriksen «satte etter ham som en lydig hund. Det var liten tvil om hvem som var sjefen i Aker,» skriver Lurås.

Han omtaler også Røkke som «en av de som snur kappen etter vinden. Han har sørget for å fremstille seg som en sympatisør av sosialdemokratiet, en nyttig hjelper for Arbeiderpartiet i Norge. Trolig for å få oppdrag og godvilje fra politiske og byråkratiske miljøer,» hevder Lurås i boken.

annonse

Røkke har ikke besvart Resetts henvendelser om saken. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse