Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En iraner med svensk statsborgerskap filmet en gruppevoldtekt av det han kalte en «svensk hore». Nå har den samme mannen innrømmet drap.

I 2017 ble det lagt ut en livesending av en gruppevoldtekt av en svensk kvinne. Tre innvandrere, en med svensk statsborgerskap og bakgrunn fra Iran og to fra Afghanistan, var ansvarlige for sendingen. Iraneren la ut livesendingen, der man kunne se hans afghanske venner voldta den svenske kvinnen i en leilighet. 

– Sånn skal en svensk hore knulles, jublet iraneren under sendingen, ifølge svensk tingrett, gjengitt av et nettsted kalt Fria Tider.

annonse

De tre mennene ble dømt, men iraneren, som er 27 år i dag, ble senere frikjent av svensk høyesterett for innblanding i voldtekten. Han måtte likevel sitte fire måneder i fengsel for å ha filmet voldtekten og lagt den ut på nettet.

Voldtekten fant sted i en leilighet i Uppsala, nord for Stockholm. 

Les også: Frp-topp frykter smitteeffekt fra svenske tilstander: – Det svenske eksperimentet har spilt falitt

annonse

Drap

rapporterer SVT at den samme mannen har innrømmet å ha begått et drap, også i Uppsala. Iraneren ble pågrepet torsdag forrige uke, mistenkt for å ha myrdet en mann i 35-årsalderen, som ble funnet med svært alvorlige skader i en trappeoppgang natt til 3. august i år. Det skal ha blitt gjort forsøk på å redde vedkommendes liv, men dette lot seg altså ikke gjøre. 

Varetektsfengslet

Den pågrepne 27-åringen innrømmet mordet straks etterpå. På mandag ble det holdt fengslingsmøte, og det ble besluttet at mannen skal varetektsfengsles.

Iranerens advokat forteller at hans klient ikke har det bra.

– Ingen har det vel særlig bra i den situasjon som han befinner seg i akkurat nå, sier advokat Andreas Welin til SVT.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon